17:32 09.04.2020

МСЗ спустив на воду відремонтований катер "Вишгород" і відновлений після захоплення росіянами "Нікополь"

3 хв читати
МСЗ спустив на воду відремонтований катер "Вишгород" і відновлений після захоплення росіянами "Нікополь"

ДП "Миколаївський суднобудівний завод" (МСЗ), що входить до складу державного концерну "Укроборонпром", завершило ремонт і відновило боєздатність малого броньованого артилерійського катера (МБАК) "Вишгород".

Як повідомляється в прес-релізі "Укроборонпрому" в четвер, катер "Вишгород" спущений на воду і найближчим часом піде з акваторії заводу.

Крім того, відновлено боєздатність малого броньованого артилерійського катера "Нікополь".

На обох катерах відремонтовано зовнішню обшивку підводної частини, гвинто-кермові комплекси, протекторний захист, донно-бортову арматуру, суднові системи та обладнання, виконано фарбування.

На МБАК "Нікополь" триває відновлення електросистем та електрообладнання. Роботи будуть завершені до кінця квітня, уточнили на підприємстві.

"Ремонтні роботи на "Вишгороді" завершено раніше запланованого терміну, а на "Нікополі" вони на фінальній стадії. Обидва катери спустили на воду одночасно. Ми розуміємо, що катери виконують бойові завдання, тому намагалися якнайшвидше відновити їхню боєздатність і повернути на службу ВМС", - повідомив директор заводу Валерій Калашніков, слова якого наводить прес-служба.

У свою чергу заступник генерального директора з виробництва продукції суднобудування та морської техніки "Укроборонпрому" Денис Кравченко зазначив, що 2020 рік стає роком, коли завод відновлює роботу і завантажується державними контрактами.

"За рішенням концерну на заводі відбулася зміна керівництва. Завдяки наполегливій роботі нового директора та команди заводу Миколаївський суднобудівний почав нарощувати обсяги ремонтів, незважаючи на важке становище підприємства. На сьогодні навіть в умовах карантину завод виконує контракти і продовжує поступово долати кризу", - сказав Кравченко.

Російські прикордонники 25 листопада 2018 року затримали із застосуванням зброї в районі Керченської протоки український буксир "Яни Капу" та малі броньовані артилерійські катери "Бердянськ" і "Нікополь", що прямували з Одеси до Маріуполя.

Міжнародний трибунал ООН з морського права 25 травня постановив, що Росія має звільнити українських моряків і передати Україні українські судна.

У РФ 24 українських моряків звинуватили в "незаконному перетині кордону, вчиненому групою осіб за попередньою змовою або організованою групою, або із застосуванням насильства або із погрозою його застосування" (ч. 3 ст. 322 КК РФ). Вони повернулися в Україну 7 вересня 2019 року в рамках взаємного звільнення Україною та РФ утримуваних осіб.

17 листопада 2019 року українські судна у супроводі російської берегової охорони вийшли з акваторії Керчі у бік Чорного моря, а 18 листопада були передані українській стороні.

20 листопада командувач Військово-Морських сил України адмірал Ігор Воронченко заявив, що повернені кораблі - не на ходу, росіяни, за його словами, їх "угробили". "Росіяни їх угробили: познімали навіть плафони, розетки та унітази", - сказав Воронченко.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Київ проаналізує стан трьох повернених Росією кораблів ВМС України й обов'язково звернеться до РФ, щоб було повернуто те, чого на них бракує.

Наприкінці лютого 2020 року малий броньований артилерійський катер "Нікополь" разом із однотипним катером "Вишгород" зайшли на ремонт у Миколаївський суднобудівний завод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

Сили оборони ліквідували 1124 окупанта, а також три засоби ППО противника

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА