14:35 31.03.2020

Промисловці Дніпра та області за тиждень зібрали 4,1 млн грн у рамках ініціативи з боротьби з коронавірусом

2 хв читати
Промисловці Дніпра та області за тиждень зібрали 4,1 млн грн у рамках ініціативи з боротьби з коронавірусом

30 компаній Дніпра і Дніпропетровської області відгукнулися на заклик об'єднати зусилля, щоб протистояти Covid-19, перерахувавши за минулий тиждень 4,1 млн грн на першочергові потреби регіону, які обласний штаб протидії коронавірусу оцінює у 280 млн грн.

Як повідомляється в прес-релізі "Інтерпайпу", 2,6 млн грн компанії безпосередньо перерахували до фонду, створеного з ініціативи ДОДА та компанії "Інтерпайп". Серед тих, хто надав фінансову допомогу, - ДП "Мессер Україна", Vallourec Niko Tube, "Укрвагонресурс", "Укртрубоізол", "Міртен", "Енерготехмаш", "Адіум" та ін.

При цьому уточнюється, що, зокрема, розташоване в Нікополі спільне підприємство французької компанії Vallourec і української "Інтерпайп" перерахувало до благодійного фонду EUR50 тис.

"Франція - одна з європейських країн, яка вже стикнулася з епідемією. У Франції щодня фіксуються нові випадки захворювань Covid-19, чимало пацієнтів - у критичному стані. Причому уряд прогнозує зростання захворюваності та планує збільшити кількість ліжок у реанімаційних відділеннях. Те, що ми можемо зробити сьогодні в нас в Україні, - це максимально швидко мобілізуватися", - прокоментував ситуацію директор з виробництва Vallourec Niko Tube Євген Дмитренко, слова якого наводяться в прес-релізі.

Крім того, повідомляється, що частину отриманих коштів уже розподілено на придбання того, що визначив штаб. Сюди належить закупівля засобів захисту для медиків (костюми біозахисту, ізоляційні халати, окуляри, рукавички тощо), 12-канальних кардіографів, бактерицидних опромінювачів і бактерицидних медичних рециркуляторів, компресорних інгаляторів, безконтактних термометрів, систем для переливання розчину ПР, катетерів різних типів та інших матеріалів.

Ще на 1,5 млн закупить необхідне обладнання компанія Centravis.

У прес-релізі наголошується, що компанії Дніпра та області можуть надати фінансову допомогу Дніпропетровському обласному штабу протидії коронавірусу. Також вони можуть закупити обладнання і матеріали самі, попередньо погодивши пріоритетні позиції закупівлі. Компанія "Інтерпайп" узяла на себе ініціативу щодо координації зусиль представників бізнесу та влади і профінансує 45 млн грн від загальної потреби регіону.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА