20:24 25.03.2020

У Сумській області зафіксовано перший випадок захворювання коронавірусом

2 хв читати
У Сумській області зафіксовано перший випадок захворювання коронавірусом

У Сумській області виявлено перший випадок інфікування новим коронавірусом Covid-19, повідомляє прес-служба обласної державної адміністрації.

"Станом на 25 березня 2020 року в Сумській області зафіксовано один лабораторно підтверджений випадок Covid-19 у місті Суми. Людина перебуває у спеціалізованому медичному закладі, ізольована й отримує допомогу відповідно до протоколу лікування Covid-19", - зазначено в повідомленні.

Також наголошується, що вже визначено всіх контактних осіб пацієнта, які перебувають на самоізоляції під медико-санітарним наглядом.

Крім того, в ОДА наголосили, що про остаточний діагноз у жителя Конотопського району, експрес-тест на Covid-19 якого дав позитивний результат, говорити зарано.

"Наголошуємо, що це результат експрес-тесту, який є попереднім. У цьому випадку можна говорити про підозру на коронавірус. Медики взяли повторні аналізи від зазначеної особи, які направлено до Сумського обласного лабораторного центру. В разі отримання позитивного результату в Сумах аналізи буде направлено до Києва для остаточного підтвердження діагнозу Covid-19", - ідеться в повідомленні.

У свою чергу мер Конотопа Артем Семеніхін раніше повідомив про те, що в м. Конотопі Сумської області виявлено перший випадок інфікування новим коронавірусом Covid-19.

"У Конотопі щойно діагностували перший випадок захворювання коронавірусом. Жінка 76 років із села Козацького Конотопського району. Наразі перебуває в реанімації ЦРЛ. Вживаємо всіх необхідних заходів. Людина у свідомості й підключена до апарату штучної вентиляції легенів", - написав мер на сторінці у Facebook.

Зазначається, що жінці зробили два тести на наявність у неї Covid-19. Обидва показали позитивний результат. Також узято додаткові аналізи й направлено до лабораторії в м. Суми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА