14:30 25.03.2020

Уряд України посилив обмежувальні заходи для запобігання поширенню COVID-19

1 хв читати
Уряд України посилив обмежувальні заходи для запобігання поширенню COVID-19

Кабінет Міністрів посилив обмежувальні заходи для запобігання поширенню в Україні COVID-19.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, згідно з ініційованою міністром охорони здоров'я постановою, ухваленою на засіданні уряду в середу, заклади охорони здоров'я мають право здійснювати обов'язкове медичне обстеження осіб, які мають симптоми COVID-19 або перебували в контакті з особами, яким встановлено діагноз COVID-19, якщо ці особи відмовляються від обстеження в добровільному порядку.

Крім того, постанова передбачає обов'язкову госпіталізацію таких осіб і призначення карантину особам із встановленим діагнозом COVID-19, а також тим, хто ухиляється від лікування в добровільному порядку.

МОЗ розробить і затвердить порядок обов'язкової госпіталізації осіб, яким визначено діагноз (або підозру) COVID-19, і які ухиляються від лікування, обстеження та перебування на карантині (самоізоляції) в добровільному порядку, а також обов'язкової самоізоляції осіб, яким визначено діагноз (або підозру) COVID-19 та їхніх контактних осіб.

Водночас Нацполіція і Нацгвардія забезпечуватимуть охорону громадської безпеки і порядку на прилеглій території об'єктів, на яких відбуваються заходи з обов'язкового обстеження, госпіталізації або карантину.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА