10:48 24.03.2020

9,5 тис. українців повернулися на батьківщину в понеділок

2 хв читати
9,5 тис. українців повернулися на батьківщину в понеділок

У понеділок 9,5 тис. українців повернулися на батьківщину через державний кордон, майже 2,5 тис. іноземців виїхали з України та п'ятьом громадянам інших країн відмовили у в'їзді в Україну, повідомив спікер Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

"Загалом в обидва боки проїхали майже 16 тис. осіб, і основна маса - через державний кордон, оскільки лінію розмежування за добу перетнули тільки 13 осіб, а межу з Кримом трохи більше ніж 200. Громадяни України - 9,5 тис. осіб - повернулися додому через державний кордон України за минулу добу. Іноземці - майже 2,5 тис. осіб - залишили межі нашої держави. П'ятьом громадянам іноземних країн відмовили у в'їзді в Україну через обмеження, які діють з 16 березня", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" у вівторок.

Спікер нагадав, що температурний скринінг на всіх напрямках триває щодня. Зокрема, в понеділок в аеропорту "Бориспіль" в однієї громадянки України експрес-тест показав позитивний результат захворювання коронавірусом. Вона прилетіла рейсом однієї з країн ЄС.

"Однак, на мою думку, жінка дещо несвідомо поставилася до цього, тому що хотіла залишити межі аеропорту, проте під час подальшого переконання прикордонниками та лікарями її було направлено до однієї з лікарень Києва", - пояснив Демченко.

Він також зазначив, що 1 тис. 800 українців, які прибули в понеділок на пункти пропуску в пішому порядку, перевезли через кордон автобусами.

Крім того, в Україну прибули два евакуаційні поїзди: з Перемишля і з Риги, якими в Україну повернулися понад 1200 українців і шість іноземців із видом на проживання в Україні.

За його словами, в поїзді з Риги в медиків виникли застереження щодо стану п'яти пасажирів, тому їх відправили на подальше обстеження, проте їхні експрес-тести на коронавірус показали негативний результат, після чого всі пасажири змогли залишити вагони.

"І та інформація, яка вчора активно почала поширюватися, про те, що в кожному вагоні є люди з високою температурою під 40, і їх дуже багато, не підтвердилася", - наголосив спікер.

Демченко зазначив, що розпорядження Кабміну України про те, що тільки київський аеропорт "Бориспіль" працюватиме на прийом літаків з-за кордону, почне діяти з 12.00 вівторка до 3 квітня.

"Справді, є розпорядження Кабінету Міністрів №228 від 23 березня про питання перевезення авіаційним транспортом, в якому зазначено, що прийняття і відправлення повітряних суден, крім перевезень, які здійснюються через аеропорт "Бориспіль", фактично припиняється. Резервним також визначено аеропорт Львова", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА