06:51 24.03.2020

Кількість хворих коронавірусом в США перевищила 41 тис

2 хв читати
Кількість хворих коронавірусом в США перевищила 41 тис

Кількість випадків захворювання коронавірусом на території США нині становить понад 41 тис., збільшившись за добу майже на 8,5 тис., випливає з даних служб охорони здоров'я.

Підтверджено 41,337 випадки захворювання, а також 508 померлих. При цьому кількість тих, хто вилікувався, склала всього 187 осіб. За кількістю хворих Сполучені Штати знаходяться на третьому місці в світі.

Як повідомлялося, в понеділок головний хірург США доктор Джером Адамс повідомив, що найближчими днями в Америці очікується різке зростання захворюваності коронавірусом.

"Я хочу, щоб Америка усвідомила, що на цьому тижні все стане погано", - сказав він в ефірі програми Today телеканалу NBC News.

За словами Адамса, хвороба поширюється в США, оскільки багато людей в усій країні, особливо молодь, не сприймають загрозу досить серйозно і не виконують вказівки влади залишатися вдома і практикувати соціальне дистанціювання.

"Зараз мало людей, які ставляться до цього серйозно", - зазначив він.

За його словами, молоді люди їдуть на пляжі в Каліфорнії і хочуть відвідати Національний Молл (National Mall) у центрі Вашингтона, де розташовані пам'ятники, музеї та меморіальні споруди, щоб подивитися там на щорічне цвітіння сакури.

В умовах зростання кількості захворювань влада столичного Федерального округу Колумбія намагається обмежити скупчення громадян у центрі Вашингтона.

"Кожен повинен діяти так, як ніби у нього вже зараз є вірус. Тому, тестуйтеся або не тестуйтеся, але нам потрібно, щоб ви розуміли, що ви можете поширювати його серед інших або ви можете отримати його від когось ще. Залишайтеся вдома", - сказав Адамс.

У столиці США і в сусідніх штатах Меріленд і Вірджинія зафіксовано вже 579 випадків захворювання коронавірусом, повідомили місцеві служби охорони здоров'я. Тільки за останню добу зростання склало 45%. Зараз у Вашингтоні виявлено 116 хворих, в штаті Меріленд - 244, у штаті Вірджинія - 219. З початку пандемії двоє людей у Вашингтоні і шість людей у Вірджинії і Меріленді померли.

За словами лікарів, вірус вражає не тільки людей старшого віку. Наприклад, у штаті Меріленд більше 40% тих, що заразилися коронавірусом - це люди віком від 18 до 54 років.

У Вашингтоні рішенням влади Федерального округу Колумбія закриті ресторани, бари, фітнес-клуби, спа- і масажні салони, а також кінотеатри. Обмежено пересування громадян у центрі столиці, скасовані десятки маршрутів громадського транспорту.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нова Зеландія ввела нові санкції проти РФ

Заступник прем'єра Словаччини вірить, що життя Фіцо більше не перебуває під загрозою

ВИБУХИ У ХАРЬКОВІ – МЕР МІСТА

Португалія візьме участь у Саміті миру в Швейцарії

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 48 авіаударів по Україні - Генштаб ЗСУ

За добу відбулося 140 бойових зіткнень, втрати окупантів склали близько 890 осіб - Генштаб ЗСУ

Українські війська продовжують виконувати оборонні та стабілізаційні заходи у Вовчанську, ворог зазнав значних втрат - Генштаб ЗСУ

Унаслідок обстрілу Степногірська Запорізької області постраждали 3 людини - голова ОВА

Нам потрібна максимальна присутність на Саміті миру лідерів Заходу й Глобального Півдня - зустріч Єрмака з президентами Євроради та Єврокомісії

Війська РФ за минулий день здійснили 37 обстрілів 10 громад Сумської області, одна людина загинула, одна поранена

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА