19:56 22.03.2020

Зеленський на нараді закликав регіональних менеджерів об'єднатися для недопущення поширення коронавірусу

3 хв читати
Зеленський на нараді закликав регіональних менеджерів об'єднатися для недопущення поширення коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський провів нараду з головами обласних державних адміністрацій та мерами міст щодо запобігання поширення коронавірусної інфекції COVID-19, на якому закликав регіональних менеджерів об'єднатися задля недопущення поширення епідемії коронавірусу в Україні.

Як повідомляє прес-служба президента, на нараді в неділю також були присутні прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, представники профільних міністерств, керівник Офісу президента Андрій Єрмак із заступниками та мер Києва Віталій Кличко.

"Сьогодні існує два важливих моменти: це самоізоляція і подолання паніки. Будь ласка, пояснюйте людям, що карантин - це не жарти, і навіщо він потрібен, а також об'єднайтесь у цей нелегкий час, щоб показати спільну роботу влади, щоб захистити українців. Відкладіть убік політичну боротьбу. В єдності - наша перемога", - зазначив Зеленський на нараді.

Глава держави заявив, що для координації зусиль і найбільш ефективної співпраці задля здоров'я українців такі селекторні наради з регіонами будуть проводитися двічі на тиждень. Він закликав області та обласні центри скласти список проблем на місцях для їх спільного вирішення.

Зеленський також нагадав, що вже скоро очікується прибуття першого літака з Китаю із засобами захисту, тестами, які будуть розподілені в регіонах.

Прем'єр-міністр Шмигаль зазначив, що найбільші бюджети в регіонах для боротьби із загрозою COVID-19 там, де об'єднали надходження з обласного та місцевого бюджетів, а також залучили великий бізнес. Він закликав голів ОДА та мерів залучати бізнес до закупівлі необхідної медичної бази.

"Ми, уряд, працюємо 24/7. Щодня у нас відбуваються зустрічі, такі, як з представниками G7, китайського уряду, МВФ та інші. Наші міжнародні та європейські партнери підтримують нас. У деяких ситуаціях ми реагуємо на виклики швидше, ніж інші, - зазначив він.

Прем'єр також розповів, що проводиться моніторинг захворюваності і потреб державних установ на підставі інформації з місцевих лікарень. Він допоможе справедливо розподіляти ресурси, грамотно прогнозувати і робити замовлення в майбутньому.

Глава уряду закликав не допустити корупційних дій і зловживань під час закупівлі засобів, необхідних для протидії поширенню коронавірусу, і зазначив, що планується створення Стабілізаційного фонду для боротьби з цією інфекцією і її наслідками в Україні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков закликав регіональних керівників вирішити питання продовольчих ринків, які несуть серйозні ризики поширення коронавірусу. Він розповів, що правоохоронні органи системно працюють над контролем дотримання карантину і самоізоляції, зокрема тими, хто повернувся з-за кордону.

"Напередодні з-за кордону повернулося 19 тисяч людей у рамках програм евакуації українців. Їм усім надається пам’ятка про самоізоляцію на два тижні й робиться тест на коронавірус. Поліція бере на себе зобов’язання контролювати їхню обсервацію", - зазначив Аваков.

Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко зазначив, що було видано постанову, яка передбачає, що всі українці з-за кордону повинні заповнювати анкети. Ці дані будуть передавати на місця, і санітарні лікарі в регіонах будуть консультувати, а в разі необхідності - надавати допомогу тим, хто прибув з іншої країни. Він також зазначив, що було визначено, які з медичних установ слід перепрофілювати для боротьби з COVID-19.

Секретар Координаційної ради при президенті України Кирило Тимошенко підкреслив, що особисто перебуває на зв'язку з регіональними менеджерами для швидкого вирішення питання з постачанням усього необхідного в місцеві лікарні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Литва передала Україні новий пакет допомоги, що передбачає БПЛА і боєприпаси

У Харкові декілька влучань, виникли пожежі - Терехов

Сіярто заявив, що наклав вето на резолюцію Ради Європи, яка передбачає визнання лише мирного плану Зеленського

Зеленський підписав закон про збільшення штрафів за порушення правил мобілізації

На покровському та курахівському напрямках від початку доби відбито вже по 14 атак - Генштаб ЗСУ

Спільні проєкти Тайваню та Чехії для надання допомоги українцям унікальні - представник уряду Чехії Копечні

Нічні обстріли росіян призвели до тимчасового відключення світла в 7 областях - Міненерго

Україна націоналізувала два літаки, що належали найбільшому виробнику російської зброї, - СБУ

Затримано власника "Укрдонінвесту" бізнесмена Віталія Кропачова

СБУ й ГУР атакували військово-логістичні об'єкти в Севастополі, Туапсе й Новоросійську - джерело

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА