21:48 21.03.2020

У Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації

2 хв читати
У Донецькій області введено режим надзвичайної ситуації

Комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Донецької обласної державної адміністрації в суботу ухвалила рішення про введення в регіоні режиму надзвичайної ситуації, з огляду на загрозу поширення гострої респіраторної хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2.

Як повідомляє прес-служба Донецької ОДА, з урахуванням цього рекомендується районним адміністраціям, військово-цивільних адміністраціям, виконавчим органам міських рад, рад об'єднаних територіальних громад призначити керівника робіт з ліквідації наслідків НС; забезпечити транспортне перевезення працівників стратегічно важливих підприємств (організацій) і загалом забезпечити їх стійке функціонування, з дотриманням вимог, передбачених у рамках загальнодержавного карантину.

З 23 березня в області буде тимчасово заборонено роботу ринків і подібних поліфункціональних суб'єктів торгівлі з реалізації продовольчих і непродовольчих товарів за винятком випадків, коли вони є основними або єдиними постачальниками певного переліку продуктів харчування і товарів першої необхідності (при окремому рішенні місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування).

"Окремо наголошую: режим надзвичайної ситуації не є надзвичайним станом. Надзвичайний стан має право вводити тільки глава держави за погодженням з Верховною Радою. Введений нами режим надзвичайної ситуації потрібен для того, щоб мати правові підстави швидко і ефективно реагувати на можливий розвиток ситуації із захворюваністю на COVID -19", - зазначає глава Донецької ОДА Павло Кириленко.

Він закликав жителів Донецької області не панікувати. "Ситуація поки стабільна і контрольована: є один підтверджений лабораторно випадок захворювання COVID-19. Але повинні бути готові до будь-якого розвитку ситуації", - зазначив Кириленко.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА