09:10 21.03.2020

Мінсоцполітики України назвало категорії людей, які також можуть отримати додаткову тисячу гривень у квітні

2 хв читати
Мінсоцполітики України назвало категорії людей, які також можуть отримати додаткову тисячу гривень у квітні

Одноразову допомогу розміром тисяча гривень можуть також можуть виплатити особам, які отримують пенсію з інвалідності, дітям з інвалідністю та особам з інвалідністю з дитинства, повідомив заступник міністра соціальної політики України Віталій Музиченко.

"По-перше, ми зараз дуже активно працюємо над тим, щоб забезпечити виплату одноразової допомоги розміром тисяча гривень у квітні місяці для тих пенсіонерів, які отримують досить невеликий розмір пенсії. Зокрема, йдеться про тих, хто отримує пенсію розміром 5 тис. грн. і менше. Ми також пропонуємо цю ініціативу розширити і на осіб, які отримують пенсію з інвалідності, також на діток з інвалідністю та осіб з інвалідністю з дитинства", - сказав він в ефірі програми "Подробиці тижня" на телеканалі "Інтер" в п'ятницю.

Музиченко підкреслив, що вже з травня планують повернутися до питання індексації пенсій, яка, як очікується, складе 11%.

"Це буде стосуватися дуже великої кількості пенсіонерів. Це буде збільшення розміру пенсії на 50% зростання середньої заробітної плати минулого року та інфляції минулого року, тобто це близько 11%", - пояснив він.

Крім того, заступник міністра закликав людей похилого віку поберегти своє здоров'я і уникати черг в оплаті за комунальні послуги у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в Україні.

"Комуналка почекає, точно почекає. Відповідні зміни до законодавства внесено. Жодних штрафів, пені, відключення комунальних послуг не може бути. Про це взагалі можемо забути", - підкреслив він.

 

 

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА