20:51 18.03.2020

СБУ запобігла викраденню з метою отримання викупу екс-судді Вищого госпсуду

1 хв читати
СБУ запобігла викраденню з метою отримання викупу екс-судді Вищого госпсуду

Співробітники Служби безпеки України запобігли викраденню з метою отримання викупу судді у відставці Вищого господарського суду, повідомляє прес-центр СБУ.

"За даними слідства, організатором злочину є колишній начальник Олександрійського ДАІ УМВС України в Кіровоградській області. В такий спосіб "даішник" вирішив поліпшити своє матеріальне становище. Виконавця для здійснення злочинного задуму він підшукував у середовищі кримінальних кіл Кіровоградської області", - йдеться в повідомленні.

Так, за задумом зловмисника, його спільник мав викрасти суддю з місця проживання в Києві й сломіць утримувати в одному з київських гаражів. Організатор злочину шантажем і залякуванням хотів змусити дружину потерпілого - секретаря Верховного Суду України - заплатити $300 тис. викупу. Гроші жінка мала передати через його спільника.

"Правоохоронці провели в Києві імітацію викрадення "жертви". Щоб "замести сліди" й уникнути викриття, організатор для проведення переговорів придбав окремі засоби зв'язку та здійснював дзвінки з Кременчука Полтавської області", - додали у відомстві.

Правоохоронці затримали замовника викрадення на одній з автозаправок у Кіровоградській області після отримання обумовленого викупу.

У рамках кримінального провадження, розпочатого за ч.4 ст.189 (вимагання) Кримінального кодексу України, наразі вирішується питання про оголошення затриманому про підозру у скоєнні злочину й обрання запобіжного заходу.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА