09:23 18.03.2020

У Бразилії дві людини померли після зараження коронавірусом

2 хв читати
У Бразилії дві людини померли після зараження коронавірусом

У Бразилії зафіксували два випадки летального кінця після зараження коронавірусом, повідомляє в середу агентство ЕФЕ.

Одна людина померла в Сан-Паулу, друга - в Ріо-де-Жайнеро.

Обидва померлі – чоловіки, одному було 62 роки, другому - 69 років.

Один із них до зараження вірусом також страждав від гіпертонії, діабету і гіперплазії передміхурової залози. Перші симптоми зараження у нього виявили 10 березня, через чотири дні його госпіталізували, і ще через чотири дні він помер.

У другої жертви коронавірусу також були супутні захворювання, він, ймовірно, заразився від свого пасинка, який раніше побував у Нью-Йорку і, можливо, привіз із собою вірус.

Найбільшу кількість заражень у Бразилії виявлено в штаті Сан-Паулу - 164 випадки із 291 в усій країні. Напередодні губернатор штату Жоау Доріа оголосив про запровадження в штаті спеціальних заходів боротьби з поширенням вірусу. Зокрема, тимчасово скасовано заняття в освітніх закладах, скасовано культурні та спортивні заходи, обмежено роботу громадського транспорту, зачинено музеї та бібліотеки. Заходи діятимуть щонайменше 30 днів.

Влада Сан-Паулу вважає, що спалах у регіоні може тривати чотири-п'ять місяців.

У Ріо-де-Жанейро влада також закрила доступ до пам'яток, зокрема до статуї Христа-Спасителя. Не працюють музеї і театри.

Президент Бразилії Жаїр Болсонару вдруге здав аналізи на коронавірус, які показали негативний результат, повідомляє в середу портал Globo.

"Повідомляю, що мій другий тест на Covid-19 показав негативний результат", - написав Болсонару в соцмережах.

Минулого тижня бразильські ЗМІ з посиланням на джерела повідомили, що аналіз на зараження коронавірусом Болсонару показав позитивний результат. Незадовго до цього було підтверджено зараження коронавірусом у співробітника Болсонару, що відповідає в його адміністрації за комунікації. Разом із ним він їздив до США, де зустрічався з президентом США Дональдом Трампом і віце-президентом США Майком Пенсом.

Проте пізніше сам Болсонару заявив, що повідомлення про те, що він нібито заразився коронавірусом, не відповідають дійсності. Президент розповів, що здав аналізи, які не виявили у нього вірусу. Також він закликав співгромадян не вірити фейковим новинам.

Болсонару 64 роки. Його здоров'я часто викликає занепокоєння громадськості та ЗМІ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА