08:02 18.03.2020

Світ продовжує боротьбу з коронавірусом

4 хв читати
Світ продовжує боротьбу з коронавірусом

Станом на вівторок, у світі з кінця минулого року виявлено понад 196,7 тис. випадків зараження коронавірусом нового типу COVID-19, більше 7,9 тис. пацієнтів померли, повідомив у вівторок статистичний сайт Worldometer.

Згідно з даними цього сайту, більш 81,6 тис. (тобто 41,5%) інфікованих одужали. Зазначається, що цей показник більш ніж у 10 разів перевищує кількість смертей.

Нині на стадії лікування перебувають більш 107,5 тис. заражених, стан понад 100 тис. оцінюється як стабільний, близько 7 тис. перебувають у важкому стані.

У Китаї, де в грудні минулого року був зареєстрований спалах коронавірусу, 16 березня було виявлено 21 випадок зараження, 20 з яких припадають на прибулих із-за кордону. Також зафіксовано 13 летальних випадків.

Влада міста Ухань оголосила у вівторок, що всі, хто повертаються в країну, повинні бути поміщені в карантин.

Водночас, Чорногорія, про яку раніше йшлося, як про єдину країну в Європі без коронавірусу, у вівторок зафіксувала перші два випадки зараження "Уханьським" вірусом.

За словами прем'єр-міністра Чорногорії Душко Марковича, йдеться про двох пацієнток 1948 і 1973 років народження, їх стан оцінюється як стабільний.

Прем'єр зазначив, що раніше ці дві жінки відвідували один із регіонів, якого торкнулася епідемія. Про який саме регіон йдеться, Маркович не уточнив.

В Італії, однієї з найбільш епідеміологічно неблагополучних країн, за добу виявлено 2,989 тис. нових випадків зараження гостроінфекційним вірусом COVID-19, померли 345 осіб. При цьому одужали 192 пацієнти.

Як повідомив керівник Служби цивільної оборони Італії Анджело Борреллі, найбільш складна епідеміологічна ситуація продовжує складатися в Ломбардії, де налічується 16,620 тис. випадків зараження і 1,640 тис. детальних випадків.

В Ірані, який за кількістю інфікованих перебуває поряд із Італією, за добу виявлено 1,172 тис. випадків зараження, зафіксовано 135 смертельних випадків.

Тим часом, з більш 16,1 тис. заражених у цій країні померли 988 осіб, видужали більше 5,3 тис., близько 9,8 тис. людей проходять лікування.

Кількість заражених в Іспанії за даними на 17 березня перевищила 11 тис., 510 осіб померли.

Кількість заражених у США станом на 17 березня перевищує 5,5 тис., кількість смертей досягла 98. При цьому 74 людини одужали.

Британська національна охорона здоров'я у вівторок повідомила, що зареєстровано 16 нових летальних випадків від коронавірусу. За даними органів охорони здоров'я, померли пацієнти віком від 45 до 93 років, у всіх у них раніше відзначалися проблеми зі здоров'ям.

Всього у Великій Британії налічується 1,950 тис. заражених, зафіксовано 71 летальний випадок.

Через стрімке зростання кількості заражень низка країн і надалі вживатиме жорстких заходів з метою боротьби з коронавірусом.

Під час відеоконференції країн-членів ЄС було прийнято рішення ввести обмеження на в'їзд на територію Євросоюзу терміном на 30 днів, оскільки в окремих країнах ЄС спостерігається стрімке зростання заражених. Як зазначила голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, таке рішення буде реалізовуватися негайно.

Близько 100 тис. співробітників поліції і жандармерії у Франції, де кількість заражених перевищує 7,7 тис., стежитимуть за дотриманням мешканцями режиму ізоляції, який почав діяти у вівторок з полудня через коронавірус.

"Їхнє завдання - перевіряти, щоб кожна людина, що виходить на вулицю, мала при собі довідку (яка дозволяє такі пересування - ІФ). Перевірки проводитимуться як у фіксованих точках, так і в випадково вибраних місцях, а також - у транспорті", - пояснив міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, слова якого наводять французькі ЗМІ.

За його словами, подібні заходи - "одні з найсуворіших в Європі".

Влада Ізраїлю, де кількість заражених складає 324, закликала жителів країни залишатися вдома і виходити на вулицю тільки в разі необхідності. Наприклад, вийти за продуктами дозволяється тільки в тому випадку, якщо в тому чи іншому продовольчому магазині відсутня послуга доставки. Крім того, жителям дозволено виходити на прогулянку не більше ніж на 10 хвилин за умови, що ніхто не перебуватиме в безпосередній близькості.

Крім того, прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосив про плани ввести в країні режим надзвичайного стану, який дозволить спецслужбам застосовувати електронні технології для виявлення місця розташування потенційних заражених коронавірусом.

Країни Латинської Америки, зокрема, Чилі, Колумбія і Перу закрили кордони для іноземців, щоб обмежити поширення коронавірусу в регіоні.

Влада Саудівської Аравії з метою стримати поширення коронавірус прийняла рішення поки не проводити п'ятничні і інші молитви в мечетях у всьому королівстві, повідомляє у вівторок телеканал "Аль-Арабія".

Індонезія в рамках боротьби з поширенням коронавірусу призупинила безвізовий в'їзд для всіх іноземних громадян.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Багато країн визнають, що агресія РФ спрямована не тільки проти України, а й проти світового порядку - Блінкен

Шмигаль обговорив із прем'єр-міністром Ірландії інтеграцію України в НАТО та ЄС

Держборг України в I кв.-2024 у доларовому вираженні зріс на 3,9%

Єрмак провів третій раунд переговорів зі США щодо укладення двосторонньої безпекової угоди

В Одесі кількість загиблих зросла до п'яти, поранення дістали 32 людини, із них 25 госпіталізовано

НБУ виключив Fondy з реєстру платіжних систем після інформації правоохоронців

На Ставці обговорювали питання звільнення полонених - Зеленський

Важливо, щоб усі служби, від роботи яких залежить життя українців, були швидкими - Зеленський про удари по Одесі та Харкову

Україна вкотре уточнила інформацію про відступ від зобов'язань за Конвенцією про захист прав людини і основоположних свобод

Начальники генштабів країн НАТО радитимуться в Брюсселі 16 травня у межах Військового комітету альянсу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА