10:28 17.03.2020

ВР дала згоду на призначення Венедіктової генеральним прокурором України

2 хв читати
ВР дала згоду на призначення Венедіктової генеральним прокурором України

Верховна Рада дала згоду на призначення генеральним прокурором Ірини Венедіктової.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", за таке рішення на позачерговому пленарному засіданні у вівторок уранці проголосували 269 народних депутатів.

Як повідомлялося, 16 березня президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту подання про надання згоди на призначення генеральним прокурором в. о. директора Державного бюро розслідувань Венедіктової.

Як повідомлялося, 27 грудня Зеленський своїми указами №№960/2019 і 961/2019 звільнив Трубу з посади директора ДБР і призначив тимчасово виконувачем директора відомства Венедіктову.

Венедіктова на той момент була народним депутатом фракції "Слуга народу" й очолювала комітет Верховної Ради з питань правової політики. На позачергових парламентських виборах у 2019 році вона була №3 в списку однойменної партії.

Згідно з декларацією Венедіктової про її майно і доходи за 2018 рік, їй належить офіс 150 кв.м. і паркомісце в Харкові, а місцем проживання і реєстрації зазначено будинок 387,5 кв.м. і ділянку 1,5 тис.. кв.м. у Харківському районі, що перебувають у власності членів її сім'ї. Також Венедіктовій належить автомобіль Porsche Cayenne 2013 р.в. і торговельна марка.

У 2018 році вона отримала 193,2 тис. грн зарплати за основним місцем роботи в Харківському національному університеті ім. Казаріна, 2,4 тис. грн зарплати, отриманої за сумісництвом, 61,5 тис. грн від здачі майна в оренду, 146,9 тис. грн гонорарів та інших виплат, а також 419 грн відсотків за вкладами у банку. Її чоловік отримав 186,9 тис. грн зарплати за основним місцем роботи в департаменті кіберполіції Національної поліції України. На рахунках у Венедіктової 32,5 тис. грн, EUR 5,3 тис., також вона задекларувала 550 тис. грн і $20 тис. готівки, її чоловік - 250 тис. грн і $20 тис. готівкових коштів.

Венедіктова входить до Асоціації правників України, профспілки ХНУ ім. Каразіна та об'єднання Chattered Institute of Arbitrators. Вона також є віце-президентом Фонду медичного права та біоетики, віце-президентом і членом правління Всеукраїнської громадської організації "Асоціація косметологів і аромологів".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА