16:32 16.03.2020

Майже 1,8 тис. осіб за кордоном попросили допомоги у МЗС України, щоб виїхати з країн перебування

1 хв читати
Майже 1,8 тис. осіб за кордоном попросили допомоги у МЗС України, щоб виїхати з країн перебування

Станом на понеділок, 16 березня, 1791 особа звернулася до українських посольств і консульств із проханням допомогти їм виїхати з країн перебування, повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Станом на 9:00 у нас офіційно в посольствах і консульствах України зареєструвалася 1791 особа, які попросили допомогти їм виїхати із країн перебування. Десь збиратимемо групи: тобто частину людей в Іспанії, частину в Португалії, - очевидно, що їх треба звести в одну точку і разом, як групу, вивезти", - сказав він на брифінгу в Києві в понеділок.

Міністр наголосив, що буде використано всі можливості й моделі, щоб допомогти українським громадянам.

"Наразі ми в дуже тісному діалозі з Міністерством інфраструктури, з Державною прикордонною службою. Ми складаємо повну картину, де хто з наших громадян перебуває, і аналізуємо, яким чином допомогти їм звідти дістатися до України", - додав він.

За словами Кулеби, шукають найбільш різноманітні шляхи для повернення українців на батьківщину, зокрема розглядається можливість вивезення людей літаком, а також відбуваються переговори з партнерами, щоб вони дозволяли транзит українських громадян через свою територію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА