08:23 16.03.2020

Країни світу посилюють заходи для запобігання поширенню коронавірусу

2 хв читати
Країни світу посилюють заходи для запобігання поширенню коронавірусу

Низка країн світу оголосили про посилення режиму перебування на своїх територіях як засобу боротьби з епідемією коронавірусу COVID-19, повідомляють ЗМІ.

В Італії, яка посідає після Китаю друге місце в світі за кількістю інфікованих і випадків летального результату унаслідок коронавірусу, за минулу добу кількість померлих склала 368 випадків і досягла 1,807 тис., кількість інфікованих наближається до 25 тис.

Рішенням уряду в масштабах всієї країни введено заборону на переміщення між різними населеними пунктами за винятком випадків особливої необхідності. Закрито всі навчальні заклади, кіно, театри, музеї, спортивні споруди, дискотеки, паби, скасовані масові заходи.

Міністр економіки Італії Роберто Гвалтьєрі повідомив, що уряд планує виділити на підтримку економіки, яка страждає від коронавірусу, додатково 25 млрд євро.

Канцлер Австрії Себастьян Курц оголосив про заборону всіх масових заходів, а також про те, що з понеділка буде заборонено збиратися групами більше п'яти людей, будуть закриті всі бари і ресторани, введені обмеження на в'їзд в країну.

"Ми закликаємо австрійців самоізолюватись. Це означає, що контакти можливі тільки з людьми, з якими вони разом живуть", - йдеться в заяві канцелярії канцлера.

У Франції готується указ, який введе в країні часткову ізоляцію жителів для боротьби з епідемією, повідомили журналістам інформовані джерела.

Обмеження на пересування за винятком випадків гострої необхідності введені в Чехії, термін дії - до 24 березня.

Із закликом закрити до 29 березня всі ресторани, паби і бари виступив уряд Ірландії. Цей захід поширюється на бари та паби при готелях.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо не виключив закриття кордонів для боротьби зі спалахом коронавірусу.

Про закриття кордонів на 15 днів, скасування занять у навчальних закладах, закриття парків та інших місць масового відвідування оголосила Аргентина.

Обмеження на масові заходи, на в'їзд, введені країнами Перської затоки, включно з Саудівською Аравією, Катаром, ОАЕ і Оманом.

Станом на 07:00 понеділка, в світі налічується 168 тис. 768 осіб, інфікованих коронавірусом COVID-19, кількість жертв інфекції досягла 6,510 тис., одужали більш 76,8 тис. осіб, повідомила газета South China Morning Post.

У порівнянні з тим же часом неділі кількість хворих у світі збільшилася більш ніж на 15,8 тис., померлих - на 709 осіб.

Загальна кількість інфікованих на материковій частині китайської території з грудня минулого року склала 80,860 тис., станом на ранок понеділка, кількість хворих в інших країнах світу перевищила хворих в Китаї, досягла 87,9 тис.

Кількість померлих в інших країнах світу також перевищила смерті в Китаї на 84 випадки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ми потребуємо максимальної зосередженості друзів України, щоб прискорити постачання зброї, - Зеленський на зустрічі з Чапутовою

РФ розпочала нову хвилю наступу на харківському напрямку, наразі ми зупинили їх артилерією - Зеленський

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА