08:40 14.03.2020

Єрмак: Україна не може автоматично виконувати Мінські домовленості в їх нинішньому вигляді, але й вихід із них принесе катастрофічні наслідки

2 хв читати
Єрмак: Україна не може автоматично виконувати Мінські домовленості в їх нинішньому вигляді, але й вихід із них принесе катастрофічні наслідки

Керівник Офісу Президента України Андрій Єрмак зазначає, що Україна не може автоматично виконувати Мінські домовленості в їх нинішньому вигляді, але й вихід зараз із них спричинить катастрофічні наслідки.

"Якщо уважно подивитися на те, що говорив президент Зеленський в Парижі і чому були такі складні переговори, що в підсумку завершилося документом, який я вважаю маленькою, але перемогою, то перше, про що йшлося, що ми не можемо сьогодні автоматично виконувати Мінські домовленості, які вже сьогодні не є таким "монолітом". Це підтвердила і пані Меркель", - сказав він в ефірі ток-шоу "Свобода слова Савіка Шустера" в п'ятницю ввечері.

При цьому Єрмак вказав, що під час саміту лідерів нормандського формату в Парижі їх учасники жорстко зустрічали будь-які слова про зміну Мінських домовленостей.

"Якщо Україна сьогодні в односторонньому порядку вийде з "Мінська", це матиме катастрофічні результати", - підкреслив він.

Єрмак зазначив, що українська сторона не може піти, наприклад, на те, що їй передається контроль над неконтрольованим кордоном на Донбасі через два місяці після місцевих виборів, що, за його словами, було підписано в Мінську свого часу попереднім президентом України Петром Порошенком.

Говорячи про можливість проведення місцевих виборів в ОРДЛО цієї осені, Єрмак сказав: "Так, це залежить не тільки від нас, але я знаю, що ми працюємо 24 години (на добу - ІФ), щоб зробити диво. Якщо воно не відбудеться, то президент в останньому своєму виступі сказав, що ми не будемо витрачати роки для того, щоб домогтися миру".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський провів засідання Ставки у Харкові, заявив про контрольовану загалом ситуацію в регіоні

Окупанти беруть мирних жителів Вовчанська в полон - МВС

Голова Військового комітету НАТО: Україна показала світові, що здатна домогтися безпрецедентних успіхів на полі бою; все, що їм потрібно, - наша допомога

В Україні до вихідних потеплішає, місцями пройдуть невеликі дощі

JYSK відкрив новий магазин у Київській області

На українсько-польському кордоні спостерігається збільшення транспортного потоку - Держприкордонслужба

Сили оборони зірвали спроби ворога вклинитися вглиб Вовчанська - Генштаб ЗСУ

Норму про максимальну наповнюваність початкових класів у 24 учні досить складно реалізувати з 1 вересня - освітній омбудсмен

Частину будівель на території Нижньої Лаври використовуватимуть як приміщення музейного призначення - Карандєєв

Прем'єр Словаччини у стабільному стані після замаху - міністр оборони

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА