07:21 13.03.2020

Режим надзвичайної ситуації введено в Нью-Йорку через поширення коронавірусу

2 хв читати
Режим надзвичайної ситуації введено в Нью-Йорку через поширення коронавірусу

Мер Нью-Йорка Білл де Блазіо оголосив про введення режиму надзвичайної ситуації в місті у зв'язку з поширенням коронавірусу.

За словами де Блазіо, нині в місті хворіють коронавірусом 95 осіб. Він зазначив, що 29 осіб перебувають на обов'язковому карантині, 1784 - на добровільному.

"Запевняю вас, ніхто з нас не хотів цього робити. Але це саме той момент, коли це необхідно", - сказав мер міста, зазначивши "тривожне зростання" випадків захворювання в місті за добу. Напередодні було відомо про 42.

"Останні 24 години були дуже, дуже такими, що витвережують", - додав він.

Блазіо зазначив, що "кризовий період може тривати півроку".

Відповідно до рішення мера, 10% (приблизно 35 тис.) працівників в Нью-Йорку будуть виконувати свої обов'язки дистанційно.

У четвер губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо прийняв рішення з 13 березня "заборонити зібрання в 500 або більше осіб". Куомо пояснив, що школи, лікарні та будинки престарілих продовжуватимуть свою роботу, як і громадський транспорт.

Відповідно до рішення Куомо скасовуються всі шоу на Бродвеї до 12 квітня, щоб зупинити поширення вірусу, повідомили в бродвейській лізі.

Раніше повідомлялося, що кількість підтверджених випадків зараження коронавірусом в штаті Нью-Йорк зросла за добу в півтора рази.

"У штаті Нью-Йорк на даний момент підтверджено 328 випадків захворювання коронавірусом", - написав у твіттері в четвер губернатор.

Минулої суботи Куомо оголосив про введення в штаті режиму надзвичайної ситуації.

 

 

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА