07:12 13.03.2020

У Харкові знешкоджено групу автозлодіїв, яку координував один із російських "злодіїв в законі"

1 хв читати
У Харкові знешкоджено групу автозлодіїв, яку координував один із російських "злодіїв в законі"

У Харкові співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом облпрокуратури блокували діяльність організованої групи, яка координується одним із російських "злодіїв в законі", учасники якої спеціалізувалися на крадіжках майна з автомобілів.

"За попередньою версією, до складу групи входять переважно раніше судимі вихідці з однієї з країн Північного Кавказу. Крім того, у зловмисників були "робочі" зв'язки з організованими групами з інших регіонів України, а також за кордоном", - написав на своїй сторінці в Facebook начальник прес-центру УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

За його словами, група здійснила кілька десятків крадіжок на території Харківської, Київської та Дніпропетровської областей.

За даними спецслужби, члени групи, використовуючи спеціальні електронні пристрої (кодграбери), відключали сигналізацію та викрадали майно з автомобілів, припаркованих поблизу торгово-розважальних і офісних центрів.

Співробітники спецслужби спільно з бійцями спецпідрозділу "Альфа" провели обшуки за місцями проживання фігурантів справи на території Харкова та області. Під час слідчих дій було вилучено кодграбери, викрадене майно, гроші, отримані злочинним шляхом, а також вогнепальну зброю.

Зараз двох активних учасників групи затримано відповідно до ст. 208 КПК України. Вирішується питання про повідомлення ним підозри.

Тривають слідчі дії для встановлення і затримання інших фігурантів справи.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА