15:42 12.03.2020

МЗС рекомендує українцям у США не відвідувати уражені коронавірусом штати

2 хв читати
МЗС рекомендує українцям у США не відвідувати уражені коронавірусом штати

 Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям у США уникати відвідування уражених новим коронавірусом Covid-19 штатів і повідомити про своє місцезнаходження і контактні дані найближчій дипломатичній установі України у зв'язку з обмеженням США на в'їзд іноземців з низки країн Європи.

"Співвітчизникам, які продовжують перебувати на території США, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом регіонів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на веб-ресурсі "Друг", стежити за рекомендаціями подорожуючим на сайті МЗС України та веб-ресурсі "Поради подорожуючим від Консульської служби України", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС України в четвер.

У Міністерстві нагадали, що обмеження США на в'їзд іноземних громадян з низки країн Європи з метою протидії поширенню коронавірусу Covid-19 набувають чинності з 13 березня.

Згідно з роз'ясненнями Білого дому та Департаменту внутрішньої безпеки, обмеження на в'їзд до Сполучених Штатів стосуються іноземних громадян, зокрема українців, які протягом останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн, що не мають між собою внутрішніх кордонів, - Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції та Швейцарії.

Українцям порадили в разі потрапляння в надзвичайну ситуацію, виникнення загрози життю та здоров'ю невідкладно звертатися до найближчої дипломатичної установи України або на цілодобову гарячу лінію МЗС України: + 38-044-238 -16-57, адреса електронної пошти [email protected].

Також наголосили на необхідності дотримуватися рекомендацій Всесвітньої організації охорони здоров'я та органів охорони здоров'я України (з докладнішою інформацією можна ознайомитися на сайті Міністерства охорони здоров'я України).

Як повідомлялося, США впровадили заборону на поїздки з Європи до США на найближчі 30 днів, починаючи з п'ятниці 13 березня, у зв'язку з поширенням коронавірусу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МВС повідомило про 21 пораненого внаслідок учорашнього обстрілу Харкова

На харківському напрямку в районах Лук'янців і Вовчанська ЗСУ перемістилися на більш вигідні позиції, бої тривають - Генштаб

У Києві на вул. Антоновича частково відновлено рух транспорту після пошкодження тепломагістралі - КМДА

Кулеба провів зустріч із міністрами опозиційного уряду Лейбористської партії Великої Британії

Аварійні відключення світла населенню пов'язані зі значним зростанням споживання - голова "Укренерго"

Кулеба і Блінкен провели перший раунд переговорів у Києві в піцерії "Veterano Pizza"

Умєров в Анкарі обговорив із турецьким колегою співпрацю у сфері оборони, ситуацію на фронті та регіоні Чорного моря

Аварійні відключення світла застосовуватимуться в Україні з 21:00 до 24:00 вівторка

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА