11:58 12.03.2020

Київ розпочинає підготовку до другої евакуації українців із Китаю - глава МЗС

2 хв читати
Київ розпочинає підготовку до другої евакуації українців із Китаю - глава МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про початок підготовки другої хвилі евакуації громадян України з Уханя (КНР), закритого на карантин через поширення нового коронавірусу Covid-19, і повідомив, що наразі заявили про бажання евакуюватися десятеро українців.

"Міністерство закордонних справ разом із Міністерством інфраструктури розпочинають підготовку другої евакуації наших громадян із Китаю. Нині посольству України відомо про 41 громадянина, який перебуває в Ухані, з них десятеро виявили бажання евакуюватися", - сказав Кулеба на брифінгу в четвер в Україні.

Він звернувся до представників ЗМІ поширити інформацію про початок підготовки евакуації і закликав усіх громадян України, які наразі перебувають в Ухані, повідомити про підготовлювану евакуації тих, хто може в цьому потребувати. "Якщо хтось, окрім цих десяти, ще хтось потребує евакуації, прошу вас звертатися до посольства України в Китаї, яке зводитиме остаточний список", - сказав міністр.

За його словами, про подальші деталі евакуації інформацію надаватимуть пізніше. "Наразі ми розпочинаємо процес підготовки до цього кроку", - повідомив Кулеба.

Як повідомлялося, 20 лютого спецрейсом з ураженого коронавірусом китайського міста Уханя до України прибули загалом 94 людини, з яких 22 людини - члени екіпажу і супроводжувального медичного персоналу, а також 72 пасажири. Серед пасажирів, яких направили на обсервацію, 45 громадян України і 27 іноземців (громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Ріки, Чорногорії, Панами та Ізраїлю). Усіх їх помістили на двотижневу обсервацію в медцентрі "Нові Санжари" в Полтавській області.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА