19:24 10.03.2020

Прокуратура розслідує факт обстрілу бойовиками "ДНР" санітарного автомобіля ЗСУ на Донеччині як порушення законів та звичаїв війни

1 хв читати
Прокуратура розслідує факт обстрілу бойовиками "ДНР" санітарного автомобіля ЗСУ на Донеччині як порушення законів та звичаїв війни

За процесуального керівництва прокуратури Донецької області розпочато досудове розслідування за фактом обстрілу санітарного автомобіля Збройних сил України членами терористичної організації "ДНР" у понеділок, повідомляє прес-служба облпрокуратури.

"Під час досудового розслідування встановлено, що 9 березня 2020 року, приблизно о 12:50, у районі с. Гнутового Донецької області бойовики з безпілотного літального апарата скинули дві гранати на санітарний автомобіль 10-ї гірсько-штурмової бригади ЗСУ "Едельвейс", який мав знаки розрізнення, а саме зображення червоного хреста на даху. Внаслідок ворожої атаки автомобіль зазнав пошкоджень", - йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Донецької області у вівторок.

За цим фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України.

"Зазначені дії є грубим порушенням положень Конвенції про поліпшення долі поранених і хворих у діючих арміях від 12.08.1949 та Додаткового протоколу від 08.06.1977 (Протокол І)", - додали у прокуратурі.

Відповідно до зведення прес-центру Операції об'єднаних сил за 9 березня, унаслідок обстрілу зазначеного санітарного автомобіля українські військовослужбовці не постраждали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

ЄС уважно стежить за ситуацією навколо приземлення вертольота президента Ірану - Мішель

Держдеп заявив про намір скористатися правом конфіскувати російські активи у США

ВИБУХ В ОДЕСІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА