07:20 10.03.2020

У Китаї за минулу добу зареєстровано 17 нових випадків смерті через коронавірус, 19 нових випадків захворювання

2 хв читати
У Китаї за минулу добу зареєстровано 17 нових випадків смерті через коронавірус, 19 нових випадків захворювання

У Китаї за минулу добу зареєстровано 17 випадків летального результату від пневмонії, спричиненої новим типом коронавірусу (Covid-19), і виявлено 19 нових хворих, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

З грудня кількість жертв коронавірусу в країні склала 3,136 тис. осіб, зареєстровано 80,754 тис. випадків захворювання.

Всі смертельні випадки припадають на адміністративний центр провінції Хубей місто Ухань, який є епіцентром поширення захворювання.

З грудня минулого року жертвами коронавірусу в Хубеї стали 3,024 тис. осіб, (в Ухані - 2,404 тис.), захворіли 67,760 тис. (в Ухані - 49,965 тис.). Станом на ранок понеділка, більше 47 тис. людей в провінції вилікувалися і виписані з лікарень.

Із загальної кількості нових випадків захворювання в країні два припадають на прибулих з-за кордону, один зареєстрований в Пекіні, один - в провінції Гуандун. Всього налічується 69 інфікованих, які в'їхали в Китай з-за кордону.

На материковій частині країни нині в медустановах проходять курс лікування понад 17 тис. осіб, стан 4,7 тис. хворих оцінюється як важкий.

Водночас, майже 60 тис. осіб одужали і покинули медустанови.

На китайських територіях поза материковою частиною країни з грудня минулого року зареєстровано 170 випадків захворювання: в Гонконзі - 115 (при трьох випадках смертельного результату), в Макао - 10, на Тайвані - 45 (один випадок смерті).

Сьогодні одним із головних завдань у сфері боротьби з коронавірусом є запобігання проникнення інфекції з-за кордону, заявила керівна група з боротьби з епідемією при Держраді КНР.

На проведеному під головуванням прем'єра Держради КНР Лі Кецяна засіданні в понеділок наголошувалося, що "нині в обстановці боротьби з епідемією всередині країни зазначений поворот на краще, це особливо стосується Уханя, де вдалося значно знизити темпи зростання кількості інфікованих, що було нелегко".

"Необхідно закріпити цю позитивну тенденцію (...), рішуче запобігти відновленню епідемії", - підкреслили учасники засідання.

Вони зажадали від місцевих керівників, особливо таких великих і часто відвідуваних іноземцями міст, як Пекін, посилити заходи щодо гарантування безпечного в'їзду в країну в умовах швидкого поширення інфекції в світі, активізувати міжнародне співробітництво, щоб забезпечити "здоровий міжнародний людський обмін".

Як один із заходів пропонується "за погодженням з відомствами освіти відповідних країн обмежити студентський обмін".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА