12:50 09.03.2020

Рада ЄС посилила для своїх співробітників превентивні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу

2 хв читати
Рада ЄС посилила для своїх співробітників превентивні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусу

У Раді ЄС у Брюсселі в понеділок оголошено додаткові запобіжні заходи в зв'язку із загрозою зараження коронавірусом.

"Кількість засідань ради, її підготовчих органів і робочих груп буде скорочено. Рішення про те, які засідання проводити, ухвалюватиме головування (Ради ЄС) на регулярній основі", - йдеться в комюніке.

Розмір делегацій, що беруть участь у засіданнях, буде обмежено; всі групи відвідувачів і заходи з навчання, що не мають пріоритетного значення, буде припинено, йдеться в повідомленні.

"Співробітникам Генерального секретаріату ради рекомендується обмежувати, наскільки це можливо, внутрішні наради та продовжувати неухильно дотримуватися рекомендованих гігієнічних заходів", - наголошується в документі.

Жорсткість превентивних заходів ураховує останні дані про поширення коронавірусу Covid-19, а також поради медиків.

"Заходи було доведено до відома представників держав-членів та інших (країн - ІФ) (...). Вони набувають чинності відсьогодні, 9 березня", - заявили в Брюсселі.

Окрім того, з урахуванням останніх рішень італійської влади, було оновлено список зон, щодо яких діють обмеження на поїздки співробітників апарату Ради ЄС.

У комюніке наголошується, що зміни в підході зроблено виходячи з того, що "вірус наразі в значній мірі присутній у більшості держав-членів, зокрема Бельгії, і що це поширення, ймовірно, триватиме".

"Генеральний секретаріат ради продовжить уважно стежити за ситуацією і готовий вжити подальших заходів залежно від розвитку подій", - повідомляють у Брюсселі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА