10:40 06.03.2020

Кияни можуть подавати заявки на відключення теплопостачання, щоб не переплачувати

2 хв читати
Кияни можуть подавати заявки на відключення теплопостачання, щоб не переплачувати

Жителі багатоквартирних будинків Києва можуть уже нині достроково припинити опалювальний сезон, ухваливши відповідне рішення на загальнобудинкових зборах, повідомив заступник голови Київської міської державної адміністрації Петро Пантелеєв.

Як повідомляється на сайті КМДА в п'ятницю, рішення мають підтримати щонайменше 75% жителів, а протокол зборів необхідно направити теплопостачальній організації - КП "Київтеплоенерго", ТОВ "Євро-Реконструкція" або іншій. Якщо на зборах не вдалося зібрати жителів, можна ухвалити рішення шляхом письмового анкетування й оформити протокол.

За словами заступника голови КМДА, чинне законодавство дає широкі можливості жителям багатоквартирних будинків для ухвалення колективних рішень, і місцева влада йтиме назустріч людям у їхньому прагненні економити енергоресурси.

"Найголовніше - дійти консенсусу з більшістю сусідів. Якщо люди вважають, що готові відключити опалення і не сплачувати зайвого, ми таку можливість даємо. Ініціативна група в складі не менш як трьох осіб має ініціювати та провести збори. Рішення вважається ухваленим, якщо за нього проголосувало не менше ніж 75% жителів (рахується за площею квартир). Якщо одразу всіх сусідів не вдалося зібрати на збори, є механізм письмового доопрацювання - ви обходите сусідів, знайомите із суттю питання і пропонуєте підтримати такий крок. Протокол необхідно направити теплопостачальній організації", - пояснив Пантелеєв.

У КМДА зазначають, що згідно з нормами чинного законодавства орган місцевої влади може ухвалити рішення щодо припинення опалювального сезону, коли середньодобова температура підніметься до 8 градусів тепла за Цельсієм протягом трьох діб поспіль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА