20:52 03.03.2020

Гончарук написав заяву про відставку, на посаду прем'єра погоджено Шмигаля

3 хв читати
Гончарук написав заяву про відставку, на посаду прем'єра погоджено Шмигаля

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук написав і передав до Верховної Ради заяву про свою відставку, фракція "Слуга народу" погодила призначення на пост глави українського уряду Дениса Шмигаля, який нині обіймає посаду віце-прем'єр-міністра - міністра розвитку громад і територій.

"Гончарук заяву написав, до парламенту передав, ми зараз проголосували фракцією її задовольнити. Він вже більше не прем'єр-міністр", - сказав народний депутат фракції "Слуга народу" Олександр Дубінський журналістам після засідання фракції у вівторок ввечері.

Зі свого боку народний депутат Михайло Радуцький підтвердив цю інформацію.

"Шмигаля запропонував президент ... Фракція підтримала", - повідомив він журналістам після засідання фракції.

Радуцький також повідомив, що проти Шмигаля на фракції не проголосував жоден, лише одна людина утрималася.

"Гончарук подав заяву (про відставку - ІФ). Є заява. ... Заяву було продемонстровано спікером Верховної Ради. Коли саме її було подано - я думаю, ви зайдете на сайт Верховної Ради і побачите", - сказав Радуцький журналістам.

Відповідаючи на питання про новий склад уряду, Радуцький сказав: "Ще немає навіть 50% пропозицій, тому сьогодні озвучили людину, яку пропонують на посаду прем'єр-міністра, а він вже повинен формувати уряд і погоджувати його спочатку з фракцією, а потім у залі".

Він також зазначив, що питання силового блоку на фракції не обговорювалися, підкреслив, що рішення буде прийматися після звіту правоохоронців.

У свою чергу Дубінський стверджує, що збережуть посади міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, міністр юстиції Денис Малюська і міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

При цьому на посаду міністра фінансів, за його словами, запропонована кандидатура колишнього першого заступника міністра фінансів Ігоря Уманського, на пост міністра оборони - генерал-лейтенанта Збройних сил України, екс-першого заступника командувача Сухопутних військ ЗС України Андрія Тарана, на посаду міністра соціальної політики - екс -голову департаменту праці та зайнятості відомства Марину Лазебну, міністра молоді і спорту - президента Національної федерації фехтування України Вадима Гутцайта.

Міністром закордонних справ, за словами Дубінського, може стати Дмитро Кулеба, який обіймає посаду віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

"Звіт силовиків завтра, п'ять силовиків звітують, після чого приймається щодо них персональне рішення про відставку або про продовження роботи", - додав Дубінський.

Решта кандидатур, зокрема міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тимофія Милованова, за словами парламентарія, ще обговорюються.

Одночасно, в своєму телеграм-каналі Дубінський дав зрозуміти про плани поділу міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства на міністерство агропромислового комплексу і міністерства економічного розвитку і торгівлі, повідомивши про узгодження Милованова на пост міністра АПК, а на посаду глави МЕРТ - Романа Жуковського, який з квітня 2010 до травня 2011 року керував управлінням соціально-економічної політики Адміністрації президента України.

Народний депутат Галина Янченко після засідання фракції також повідомила журналістам, що прийнято рішення зняти з займаної посади міністра Кабінету міністрів України Дмитра Дубілета, але кандидатура на його місце ще обговорюється.

ЗМІ з посиланням на власні джерела також повідомляють, що на посаду міністра охорони здоров'я запропонована кандидатура директора центру дитячої кардіології та кардіохірургії Іллі Ємця.

Як повідомлялося, Верховна Рада призначила Дениса Шмигаля віце-прем'єр-міністром - міністром розвитку громад і територій 4 лютого 2020 року. До цього призначення з серпня 2019 року він очолював Івано-Франківську облдержадміністрацію. Раніше працював директором ДТЕК "Бурштинська ТЕС", заступником генерального директора ПАТ "ДТЕК Західенерго".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

Українська авіація завдала за добу ударів по восьми місцях скупчення окупантів і трьох систем ППО

За добу на фронті вдвічі зросла кількість бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 35 ворожих атак

У 2-му Міжнародному саміті міст і регіонів у Києві візьмуть участь понад 100 делегатів із 16 країн, планується підписання понад 10 угод

Голова Військового комітету НАТО розкритикував Бельгію за недостатні зусилля у сфері оборони

Температура у світі підвищиться щонайменше на 2,5 градуса в цьому столітті - дослідження

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА