15:27 02.03.2020

ЄС оголосив високий рівень ризику коронавірусу

1 хв читати
ЄС оголосив високий рівень ризику коронавірусу

 Голова Європейської Комісії (ЄК) Урсула фон дер Ляєн оголосила в понеділок про зміну "середнього" ступеня ризику коронавірусу для населення Євросоюзу на "високий".

"Іншими словами, вірус продовжує поширюватися", - заявила фон дер Ляєн на спеціальній прес-конференції у Брюсселі, в якій разом із нею брали участь члени ЄК, що відповідають за охорону здоров'я, управління кризовими ситуаціями, економіку, внутрішні справи, транспорт.

Голова Європейської комісії повідомила, що підвищення ступеня ризику рекомендовано Європейським центром профілактики та контролю захворюваності (ECDC).

Фон дер Ляєн також оголосила про створення спеціальної робочої групи з координації протидії коронавірусу, що включає єврокомісарів із кризового управління Янеза Ленарчича, з охорони здоров'я - Стеллу Кіріакідіс, з питань внутрішніх справ і прикордонних питань - Ільву Йоханссон, із транспорту - Адіну Велян, із економіки - Паоло Джентілоні.

Команда реагування, пояснила голова ЄК, працюватиме за трьома напрямами: медична сфера, що охоплює профілактику та закупівлі з метою надання допомоги, інформацію та попередження; мобільність від транспорту до рекомендацій із подорожей і питань, пов'язаних із Шенгеном; економіка з точки зору різних секторів бізнесу, таких як туризм, транспорт, торгівля, а також, що стосується макроекономіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА