10:39 28.02.2020

Студентів вишу в Мінську переводять на індивідуальне навчання через коронавірус

2 хв читати
Студентів вишу в Мінську переводять на індивідуальне навчання через коронавірус

Білоруський національний технічний університет (БНТУ) в Мінську переводять у режим індивідуального навчання через виявлення нового типу коронавірусу у студента з Ірану, повідомив журналістам у п'ятницю в Мінську міністр охорони здоров'я Володимир Каранік.

"Виш, в якому виявили випадок носійства коронавірусу, переводять на індивідуальну програму навчання. Це БНТУ", - сказав Каранік.

Зі студентами, з якими вчився разом хворий юнак, вживають протиепідемічних заходів, їх переведено під медичний нагляд. Під наглядом лікарів також перебувають сусіди іранця з квартири. "Студент відчуває себе абсолютно задовільно, як і всі інші, хто перебуває під спостереженням", - сказав глава МОЗ.

Він розповів, що молодик прибув до Білорусі ще до того, як Іран було віднесено до країн з несприятливою епідеміологічною обстановкою. "Після того як це сталося, було надано вказівку щодо всіх громадян Ірану, які в'їхали до Білорусі після 20 лютого, провести активне обстеження", - поінформував Каранік.

Студента викликали на обстеження до поліклініки, на момент огляду скарг він не пред'являв. "Але медичних працівників збентежила невелика температура - 37,3 градуса, і почервоніння горла. Його доправили до інфекційної лікарні, де було взято мазки і підтверджено наявність сімейства коронавірусів. Наразі ми уточнюємо, наскільки це важливий штам", - зауважив міністр.

"Ми відразу ж продемонстрували свою відкритість і поінформували про це громадськість і Всесвітню організацію охорони здоров'я", - наголосив Каранік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА