19:55 27.02.2020

Поліція відкрила дві справи через бійку в Жмеринській міськраді, затримано 19 осіб

2 хв читати
Поліція відкрила дві справи через бійку в Жмеринській міськраді, затримано 19 осіб

За фактами хуліганських дій і погроз стосовно співробітників правоохоронних органів порушено кримінальне провадження, повідомив глава Національної поліції України Ігор Клименко, коментуючи події, що відбулися сьогодні під час сесійного засідання Жмеринської міської ради.

Як повідомляє прес-служба Нацполіції з посиланням на слова Клименка, наразі 19 осіб затримані в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України, зокрема - лідери громадських об'єднань "Едельвейс" і "Національні дружини".

"В результаті протиправних дій 8 поліцейських з тілесними ушкодженнями звернулися за медичною допомогою, троє з них - госпіталізовані. Моя позиція як керівника відомства чітка і принципова: молоді люди, які застосували силу до депутатів Жмеринської міської ради та до поліцейських під час виконання службових обов'язків, будуть нести кримінальну відповідальність", - заявив глава Нацполіції України.

Клименко підкреслив, що вважає неприпустимим застосування сили до співробітників поліції і депутатського корпусу з боку осіб, які "таким чином намагаються досягти поставлених цілей".

"Висловлювання вимог або відстоювання інтересів має відбуватися виключно в правовому полі. Тому на будь-які методи поліція негайно реагуватиме, як це передбачено законом України "Про Національну поліцію", - додав Клименко.

Кримінальні провадження розслідуються за двома ст. Кримінального кодексу України: ч.4 ст.296 (хуліганство) і ч.2 ст.345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Як повідомлялося, раніше поліція затримала 11 осіб, які вчинили хуліганські дії в будівлі міської ради Жмеринки Вінницької області, повідомляє відділ комунікації поліції Вінницької області.

"27 лютого близько 11:00 в місті Жмеринка більше 20 невідомих осіб у масках увірвалися в приміщення міськради і намагалися перешкодити проведенню чергової сесії. До зали, де проходила сесія, їх не допустили поліцейські. Зловмисники кидали каміння і димові шашки, пошкодили вхідні двері і меблі в приміщенні, розбили вікна", - йдеться в повідомленні.

Видання "Діалог" повідомило, що активними учасниками штурму були представники організації "Національні дружини". В цей час в міськраді йшло засідання, його і збиралися зірвати активісти.

На місце приїхали співробітники поліції, вони не дозволили учасникам протесту пробитися до чиновників та депутатів. В результаті 20 осіб було затримано і доставлено до місцевого відділення поліції. Також на місце приїхали бригади швидкої допомоги, зі свого боку, поліція забрала на штрафмайданчик два автомобілі, в яких приїхали активісти.

На фотографіях з місця подій видно, що в дверях і вікнах будівлі міськради розбиті стекла, всередині перевернуті меблі. Самі затримані отримали тілесні ушкодження: у деяких з них розбиті обличчя і порізані руки.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На куп'янському напрямку ситуація напружена, на харківському - ворог тисне в районі Липців - Генштаб ЗСУ

Канцлер Австрії підтвердив свою участь у Саміті миру - Зеленський

Польща збільшить кількість військ на кордоні з Білоруссю - Міноборони

Зеленський обговорив із президентом Мозамбіку участь у Саміті миру та постачання українського продовольства до країн Африки

Нацполіція затримала лідерів і учасників банд, діяльність яких координували "злодії в законі" з трьох кримінальних кланів

Єрмак обговорив із Салліваном посилення української ППО та підготовку Саміту миру

ВР має намір заборонити евакуацію авто під час війни

Суд засудив жителя м. Корсуня-Шевченківського до 3 років позбавлення волі за ухилення від призову на військову службу

Ексзаступника голови Офісу президента підозрюють у незаконному збагаченні на 15,7 млн грн - САП

У Дніпропетровській області атаковано інфраструктурний об'єкт, сталося займання - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА