20:42 26.02.2020

Країни Європи посилюють заходи щодо стримування коронавірусу

2 хв читати
Країни Європи посилюють заходи щодо стримування коронавірусу

В європейських країнах зростає кількість випадків зараження новим типом коронавірусу COVID-19, влада активізує заходи з боротьби з поширенням захворювання.

Найбільш складна ситуація склалася в Італії, де сьогодні кількість заражених зросла до 400, 12 осіб померли. Низка країн ввели додаткові медичні перевірки для пасажирів, що прилітають на рейсах з Італії.

Єврокомісія і Європарламент поширили рекомендації для всіх своїх співробітників, які здійснювали поїздку в північні райони Італії, де зафіксовано високий рівень зараження новим коронавірусом, не виходити на роботу і відправитися на карантин на два тижні.

У Франції на тлі загострення ситуації з коронавірусом в Італії закликали всіх, хто повернувся недавно з цієї країни, утриматися від відвідування громадських місць і не відправляти дітей до шкіл. У Великій Британії також звернулися до жителів країни з подібною рекомендацією. У рамках заходів безпеки в Англії закрили одразу шість шкіл через побоювання, що учні могли заразитися коронавірусом під час поїздок в Італію.

У Румунії на карантин відправлені близько десяти людей, котрі нещодавно відвідували італійські регіони, в яких зафіксовано швидке поширення коронавірусу.

Багато країн, зокрема Австрія, Угорщина, Люксембург і Іспанія, застерегли своїх громадян від поїздок в ті області Італії, яких торкнувся коронавірус. Влада Фінляндії і Данії зі свого боку рекомендувала проявляти "надзвичайну обережність" при поїздках.

Болгарський авіаперевізник Bulgaria Air, зі свого боку, скасувала всі перельоти між Софією та Міланом до 27 березня.

У розташованій на кордоні з Італією австрійській федеральній землі Карінтії скасували заплановані лижні гонки, в яких очікувалася участь близько 300 осіб з північної Італії.

Раніше на цьому тижні перші випадки зараження були зафіксовані в Греції, на материковій частині Іспанії, в Хорватії, Австрії та інших країнах Європи.

Крім того, три готелі - в Австрії, Франції і на Канарських островах - виявилися поміщені на карантин після того, як серед їхніх гостей були виявлені випадки зараження.

Новий коронавірус COVID-19, що викликає пневмонію, почав поширюватися з китайського міста Ухань - адміністративного центру китайської провінції Хубей - в грудні 2019 року. З грудня в Китаї зареєстровано понад 78 тис. випадків захворювання COVID-19, кількість жертв перевищила 2,7 тис. осіб.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Під Вовчанськом ворожий дрон влучив у вантажівку, водій важко поранений - Синєгубов

Австралія виділяє Україні пакет у 100 млн доларів - міністр оборони Марлз

Сирський на зустрічі у форматі Рамштайн розповів про загострення ситуації на фронті та потреби України

Суд заарештував голову Броварської райадміністрації Майбоженка без права застави - Офіс генпрокурора

Голові Броварської райадміністрації Майбоженку, який скоїв ДТП із чотирма постраждалими, висунуто підозру

Найближчими днями в Україні трохи потеплішає, місцями пройдуть короткочасні дощі

Шмигаль ознайомився з процесом зведення фортифікацій на кордоні з Білоруссю у Волинській області

Світ має всі можливості, щоб допомогти збивати кожну ракету і кожен дрон російських терористів - Зеленський

Унаслідок негоди без світла майже 4 тис. споживачів у 28 населених пунктах Сумської області - Міненерго

Пожежа виникла на інфраструктурному об'єкті в Дніпровському районі після удару ворога - голова ОВА Лисак

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА