19:52 26.02.2020

Разумков зустрівся з головою парламенту, міністрами оборони та закордонних справ Естонії

2 хв читати
Разумков зустрівся з головою парламенту, міністрами оборони та закордонних справ Естонії

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков у рамках робочого візиту до Естонії провів зустрічі з найвищим керівництвом країни.

Зокрема, відбулися зустрічі з президентом рійгікогу (парламент Естонії - ІФ) Хенном Піллуаасом, міністром оборони Естонії Юрі Луйком і міністром закордонних справ Естонії Урмасом Рейнсалу, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

Під час зустрічі з Піллуаасом Разумков привітав Естонію зі 102-ю річницею незалежності та подякував за підтримку України в боротьбі за територіальну цілісність і суверенітет, а також за підтримку на міжнародній арені.

Сторони обговорили перебіг реформ в Україні у сферах боротьби з корупцією, детінізації та лібералізації економіки.

"Є також питання, в яких Естонія значно Україну й увесь світ. Це, наприклад, діджиталізація і кібербезпека, за якими ви посідаєте лідируючі позиції. В умовах гібридної війни ваш досвід у цих сферах особливо важливий для нашої держави", - зазначив Разумков.

У рамках зустрічі з Луйком обговорювалися плани та ініціативи у сфері безпеки та оборони.

Під час зустрічі з Рейнсалу Разумков заявив про готовність України розширювати співпрацю з Естонією на міжнародній арені.

"Ми чуємо і відчуваємо потужну підтримку з боку наших естонських партнерів. Звісно, є питання, що потребують подальшого обговорення. Це і розширення можливостей на міжнародній арені, і Східне партнерство, і так звана ініціатива Тримор'я. Вони опрацьовуються на рівні міністерств та посольств, але важливо, що співпраця за цими напрямами відбувається також на міжпарламентському рівні", - заявив Разумков.

Серед пріоритетних напрямів співпраці він назвав також діджиталізацію державного управління.

"У червні в Україні відбудеться саміт, присвячений цьому питанню. Сподіваюся, що він пройде на найвищому рівні, й наші колеги з Естонії відвідають цей захід. Вам вдалося створити справді унікальну систему, і такий досвід дуже важливий для України в умовах сучасного світу", - зазначив Разумков.

Раніше Разумков також зустрівся із президентом Естонії Керсті Кальюлайд. Сторони розглянули розвиток останніх подій на Донбасі, виконання Мінських угод і підсумки "нормандського саміту". Кальюлайд зазначила, що Естонія закликає дотримуватися Мінських угод і що держави Європи мають одностайно засуджувати їх порушення.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна планує більше залучати до розмінування жінок - Свириденко

Унаслідок ворожих ударів по Харкову одна людина загинула, дев’ятеро постраждали - Синєгубов

Примусового повернення громадян України будь-якої статі чи віку до країни, яка воює, не буде - Стефанішина

Миколаїв має стати точкою входу інноваційного технологічного виробництва на всеукраїнський ринок - мер міста

Телефонні розмови військовополонених зі своїми рідними виконують важливу функцію з надання об'єктивної інформації росіянам - Шмигаль у відповідь на петицію

У Києві затримали проросійських хакерів, які створили фейкові акаунти керівників українських спецслужб

Ворог за ранок провів уже два невдалі штурми на о. Нестрига, продовжує атакувати Кринки, де ситуація залишається складною - Плетенчук

Україна стане членом НАТО після перемоги у війні - Зеленський

У Мінветеранів анонсували запуск Е-посвідчення для ветеранів у "Дії" через два місяці

Реконструкція нежитлових об'єктів поруч із ТРЦ Ocean Mall не стосуватиметься будівлі з "літаючою тарілкою" - Мінвідновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА