12:22 26.02.2020

Україна є відповідачем у 21 справі на 250 млрд грн в іноземних юрисдикціях за позовами іноземних інвесторів

1 хв читати
Україна є відповідачем у 21 справі на 250 млрд грн в іноземних юрисдикціях за позовами іноземних інвесторів

Україна є відповідачем у 21 справі на 250 млрд грн в іноземних юрисдикціях за позовами іноземних інвесторів і контрагентів центральних органів державної влади за укладеними ними комерційними контрактами.

Відповідна інформація міститься в пояснювальній записці до проекту постанови Кабінету Міністрів зі змінами до порядку фінансування видатків із захисту прав та інтересів України під час урегулювання спорів у закордонних юрисдикціях.

Проект постанови, який пропонує розширити коло витрат на представлення інтересів країни в іноземних юрисдикціях, уряд має намір розглянути на засіданні в середу. Йдеться, зокрема, про фінансування закордонних відряджень уповноваженим особам Міністерства юстиції та інших органів, а також закупівлі книг, видань, підписки на інформаційно-аналітичні інтернет-ресурси щодо вирішення міжнародних спорів.

Згідно з пояснювальною запискою, поточна статистика звернень іноземних інвесторів із претензіями і позовами до держави Україна дає змогу припустити, що тенденція подання нових позовів до України на підставі міжнародних угод про сприяння та захист іноземних інвестицій зберігатиметься.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА