10:34 25.02.2020

Україна і Туреччина домовилися про розширення регулярного авіасполучення

2 хв читати
Україна і Туреччина домовилися про розширення регулярного авіасполучення

Авіаційна влада України і Туреччини домовилася про суттєве розширення регулярного авіасполучення, йдеться в повідомленні Міністерства інфраструктури України.

"За результатом успішних переговорів на рівні авіаційної влади України та Туреччини було суттєво розширено регулярне авіасполучення з Турецькою Республікою. Тижнева частота для здійснення пасажирських перевезень на більшості маршрутів збільшена майже удвічі. Для сполучення Одеса-Стамбул знято обмеження на кількість рейсів. Вантажні перевезення - також без обмежень", - заявив міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

За його словами, тепер 11 міст України мають можливість прямого авіаційного сполучення з Туреччиною: Київ, Одеса, Херсон, Миколаїв, Харків, Дніпро, Львів, Чернівці, Вінниця, Івано-Франківськ, Запоріжжя.

"Це - поштовх до розвитку регіональних аеропортів. Дякую Державіаслужбі за хорошу роботу. Не зупиняємось на досягнутому. Крокуємо впевнено і на захід до відкритого неба", - заявив міністр.

Глава міністерства також наголосив, що розширення регулярного міжнародного та внутрішнього авіасполучення українських міст є важливою частиною комплексного розвитку авіаційної галузі України.

"Ми лібералізуємо міжнародні авіаперевезення, модернізуємо регіональні аеропорти, створюємо рівні умови для заходження авіакомпаній і розвитку прозорого та конкурентного ринку пасажирських і вантажних перевезень авіатранспортом", - зазначив Криклій.

Як повідомляється на сайті Мінінфраструктури, за результатами переговорів із Туреччиною було встановлено таку частоту для здійснення пасажирських перевезень (сукупна тижнева на кожному маршруті для призначених авіакомпаній кожної сторони): Київ-Стамбул 24 рейси; Одеса-Стамбул без обмежень; Львів-Стамбул 28 рейсів; Херсон-Стамбул 21 рейс; Запоріжжя-Стамбул 21 рейс; Харків-Стамбул 28 рейсів; Вінниця-Стамбул 14 рейсів; Миколаїв-Стамбул 14 рейсів; Івано-Франківськ - Стамбул 14 рейсів; Дніпро, Чернівці, Севастополь - Стамбул по сім рейсів на кожному маршруті, Донецьк, Сімферополь - Стамбул - без обмежень; Київ-Ізмір 21 рейс; Київ-Даламан 10 рейсів; Київ-Анкара, без обмежень.

Як повідомлялося, в листопаді 2019 року Україна та Катар підписали протокол про лібералізацію авіаперевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА