19:14 22.02.2020

Бойовики на Донбасі 7 разів порушили режим припинення вогню, поранений один військовий

2 хв читати
Бойовики на Донбасі 7 разів порушили режим припинення вогню, поранений один військовий

Незаконні збройні формування з початку доби 7 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, поранений український військовослужбовець, повідомляє прес-центр штабу операції об'єднаних сил.

"Протягом поточної доби збройні формування Російської Федерації 7 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв наші позиції з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, а також із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу ООС в Фейсбуці.

П'ять обстрілів зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме, двічі поблизу Мар'їнки - з гранатометів різних систем і великокаліберних кулеметів, біля Новомихайлівки - з мінометів калібру 120 мм противник випустив 9 мін, неподалік Старогнатівки - з автоматичного гранатомета і стрілецької зброї, у Красногорівки - зі станкового протитанкового гранатомета - 12 пострілів, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив два обстріли по українських позиціях, а саме неподалік Кримського - з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 10 мін, навколо н.п. Новолуганське - з мінометів калібру 82 мм ворог випустив 2 міни, а також вів вогонь з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Крім того, вночі 22 лютого диверсійно-розвідувальна група незаконних збройних формувань здійснила невдалу спробу прориву через лінію дотику, ворог намагався під прикриттям вогню зі стрілецької зброї вийти на позиції українських захисників поблизу н.п. Новотошківське. Однак підрозділи об'єднаних сил своєчасно виявили ДРГ ворога і відбили атаку.

"В результаті бойового зіткнення противник відступив, несучи втрати. При цьому бойовики залишили на полі бою тіло загиблого російського найманця", - повідомили в штабі ООС.

"Сьогодні, 22 лютого, в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої один український захисник отримав поранення. Постраждалого оперативно доставили в медичний заклад і надали кваліфікованої допомоги", - зазначили в штабі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА