16:25 22.02.2020

Чотирьом співробітникам окупаційної "прокуратури Республіки Крим" повідомили про підозру за переслідування проукраїнських активістів

1 хв читати
Чотирьом співробітникам окупаційної "прокуратури Республіки Крим" повідомили про підозру за переслідування проукраїнських активістів

Прокуратура Автономної Республіки Крим повідомила про підозру чотирьом співробітникам незаконно створеної "прокуратури Республіки Крим".

"Прокурорів" підозрюють за ч.1 ст. 438 КК України (порушення законів і звичаїв війни), повідомляє прес-служба прокуратури Криму.

Слідство встановило, що підозрювані, реалізуючи окупаційну політику, спрямовану на переслідування проукраїнського населення півострова, і розуміючи, що на території Криму діють виключно норми законодавства України, порушили заборону на переслідування осіб, які перебувають під захистом Конвенції про захист цивільного населення під час війни від 1949 року за дії, вчинені до початку окупації.

Також підозрювані "прокурори" під час кримінального переслідування проукраїнських активістів за нібито організацію масових заворушень незаконно застосовували кримінальне законодавство Росії.

"Троє "прокурорів" незаконно створеної прокуратури Республіки Крим протягом року систематично клопотали перед "судом" про обрання та продовження утримання під вартою одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу. Один із "прокурорів відділу" підтримував державне обвинувачення в судових засіданнях і брав участь у судових дебатах, безпідставно звинувачуючи людину в злочині, якого та не скоювала. В результаті цих дій, "суд" засудив одного з керівників Меджлісу кримськотатарського народу до 8 років позбавлення волі", - повідомляє прокуратура АР Крим.

Наразі підозрюваних оголосили в розшук. Правоохоронці вживають заходів для встановлення їх місцезнаходження.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

У Середземному морі на бойовому чергуванні чотири кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

Усі дрони-камікадзе, які атакували вночі Київську область, збито, немає ні пошкоджень, ні постраждалих - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА