07:24 19.02.2020

Кількість хворих новим коронавірусом в Китаї досягла майже 74,2 тис. осіб, кількість жертв зросла до 2004 людей

2 хв читати
Кількість хворих новим коронавірусом в Китаї досягла майже 74,2 тис. осіб, кількість жертв зросла до 2004 людей

В Китаї станом на 00:00 за місцевим часом середи (18:00 Київ вівторка) кількість хворих на пневмонію, викликану коронавірусом Covid-19, становила 74 185 осіб, смертельний результат зафіксований в 2004 випадках, повідомив Держкомітет охорони здоров'я КНР.

За минулу добу кількість тих, що заразилися, збільшилася в країні на 1749 людей, смертельних випадків - на 136. З них в епіцентрі захворювання провінції Хубей померли 132 людини, в провінціях Хейлунцзян, Шаньдун, Гуандун і Гуйчжоу - по одному.

У лікарнях країни наразі триває курс лікування 57,8 тис. осіб, стан більш 11,9 тис. хворих оцінюється як важкий.

Водночас, більш 14,7 тис. осіб одужали і виписані з медичних закладів.

На китайських територіях поза материковою частиною зареєстровано 94 випадки захворювання: в Гонконзі - 62 (при одному випадку смертельного результату і чотирьох, що одужали), в Макао - 10 (при 5, що одужали), на Тайвані - 22 (один випадок смерті, двоє одужали).

Голова КНР Сі Цзіньпін у телефонній бесіді з президентом Франції Еммануелем Макроном напередодні заявив, що в Китаї в боротьбі із захворюванням, завдяки зусиллям влади і всього народу країни, "досягнуті ефективні результати".

Він зазначив, що Китай розуміє відповідальність за забезпечення здоров'я не тільки китайського населення, а й народів усього світу. За словами керівника КНР, "китайська сторона бореться з інфекцією, спираючись, головним чином, на власні сили", однак вдячна іншим країнам за допомогу.

Сі Цзіньпін підкреслив: "Вплив спалаху захворювання на китайську економіку носить тимчасовий характер, ми віримо, що зможемо досягти намічених цілей в сфері соціально-економічного розвитку".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА