18:45 14.02.2020

Керівника Волинського військового лісгоспу підозрюють у привласненні 2 млн грн держкоштів - СБУ

1 хв читати

Співробітники Служби безпеки України підозрюють керівника державного підприємства "Волинський військовий лісгосп" у привласненні державних коштів в особливо великих розмірах на оборудках із лісом.

Як повідомляється на офіційному сайті СБУ, за версією слідства, чиновник організував нелегальний бізнес спільно з підлеглими та приватними підприємцями, які співпрацювали з лісгоспом. Комерсанти за договорами надавали держпідприємству послуги з лісозаготівлі, але насправді для їх виконання залучали працівників лісгоспу та місцевих жителів, які отримували мінімальну зарплату готівкою.

Штатним співробітникам підрядників не платили. При цьому лісгосп здійснював оплату робіт у повному обсязі за безготівковим розрахунком. "Зекономлені" кошти учасники угоди переводили через підставні фірми в готівку та привласнювали.

Оперативники встановили, що з жовтня 2019 до лютого 2020 року на рахунки афілійованих із учасниками угоди фірм було перераховано 2 млн грн державних коштів.

Правоохоронці затримали двох співробітників лісгоспу та приватного підприємця в м. Маневичі під час розподілу майже 500 тис. грн, знятих із рахунків.

Триває слідство у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей, інше підроблення офіційних документів, якщо вони спричинили тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фон дер Ляєн за підсумками переговорів із Сі Цзіньпіном заявила про готовність до рішучих заходів для захисту економіки ЄС

Шмигаль обговорив із новим прем'єром Ісландії Бенедіктссоном зміцнення співпраці

Оголошення РФ про навчання з нестратегічними ядерними силами - ще один доказ безвідповідальної поведінки Кремля - Стано

Зеленський запропонував ВР продовжити строк дії воєнного стану та проведення загальної мобілізації

ГУР про знищення російського катера "Мангуст": Досить нова розробка окупантів, знищено разом із БК та озброєнням

Сирський дві доби провів на покровському та курахівському напрямках, ухвалив рішення щодо посилення оборони резервами

ДТЕК за тиждень відновив електропостачання у трьох областях для 112 тис. абонентів

На місці пожежі в Кропивницькому виявлено тіло одного загиблого - голова ОВА

Стано: Боррель проти участі представників ЄС у церемонії інавгурації Путіна

У Кропивницькому пожежа на підприємстві, інформація про постраждалих уточнюється - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА