07:44 14.02.2020

Єрмак про розслідування "Схем" щодо візиту Зеленського в Оман: "Це все брехня!"

3 хв читати
Єрмак про розслідування "Схем" щодо візиту Зеленського в Оман: "Це все брехня!"

Новопризначений глава Офісу президента Андрій Єрмак прокоментував розслідування програми "Схеми: корупція в деталях" щодо візиту президента Володимира Зеленського в Оман.

"Де свідчення конкретних людей? Де об'єктивні дані? Почули глядачі хоч щось окрім фрази "за свідченням наших джерел"? Ми прагнемо до діалогу і готові коментувати факти. Основна проблема сюжету Схем в тому, що коментувати там нічого. Це все - брехня від початку і до кінця, і немає жодного об'єктивного твердження, яке могло б стати реальним, ґрунтовним предметом для обговорення", - написав Єрмак на своїй сторінці в Фейсбуці.

Він додав, що влада готова відповідати на будь-які питання, готова до спілкування з журналістами. "Але хотілося б відповідати на питання, засновані на фактах, а не припущеннях".

Глава ОП вказав, що будь-хто може випустити сюжет про когось, в якому єдиним свідченням буде "як стверджують наші джерела" і зовсім маніпуляційні фрази під драматичну музику. "Чи є це прийнятним, чи є це журналістикою, чи є це професійною роботою? Будь-яка людина з навичками критичного мислення скаже, що ні", - вважає він.

При цьому Єрмак підкреслив позицію Офісу президента про те, що свобода слова є одним з основних пріоритетів, і влада готова до конструктивної критики, підкріпленої фактами.

У розслідуванні програми "Схеми: корупція в деталях" (спільний проект Української служби "Радіо Свобода" і телеканалу "UA: Перший"), яка вийшла 13 лютого, стверджується, що чартерний літак, на якому президент України Володимир Зеленський 8 січня терміново повертався зі столиці Оману Маската до Києва, нібито раніше прилетів в Оман з Москви, згідно "інформації з публічних онлайн-сервісів відстеження повітряних суден".

"Саме на його борту, за даними джерела "Схем", 8 січня близько першої години ночі в Оман з Москви прилетів російський державний діяч Микола Патрушев (секретар Ради безпеки Росії - ІФ). Підтвердження цієї інформації журналістам вдалося отримати і за допомогою іншого, не пов'язаного джерела в базі даних про перетин кордону Російської Федерації", - йдеться в журналістському матеріалі.

Також "Схеми" наводять коментар Офісу президента, в якому йдеться, що "президент України Володимир Зеленський не знайомий, ніколи не спілкувався телефоном, не зустрічався і, відповідно, не обговорював жодних питань із секретарем Ради безпеки Російської Федерації Миколою Патрушевим".

Як повідомлялося, 5 січня Офіс президента України повідомив, що Зеленський перебуває в Омані, куди він відбув разом із родиною рейсовим літаком за власні кошти, і в найближчі дні у глави держави заплановані зустрічі на вищому рівні.

5 січня Зеленський зустрівся з міністром, відповідальним за іноземні справи Оману, Юсуфом бін Аляві бін Абдуллою і наголосив на зацікавленості України в прямих інвестиціях з Оману. 6 січня в ході зустрічі з виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Оманом Абдулсаламом аль-Муршидом Зеленський обговорив активізацію інвестиційної співпраці між країнами.

Вранці 8 січня Офіс президента повідомив, що Зеленський перервав свій візит в Оман і терміново повертається в Україну в зв'язку з катастрофою українського літака авіакомпанії МАУ в Ірані.

Вночі 9 січня президент в своєму Офісі проводив робочу нараду з питань катастрофи українського літака в Тегерані.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА