20:40 13.02.2020

Виконавчий директор "Нафтогазу" Вітренко домагається виплати премії компанією в суді

2 хв читати
Виконавчий директор "Нафтогазу" Вітренко домагається виплати премії компанією в суді

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України" Юрій Вітренко подав позов до Печерського суду Києва у зв'язку з невиплатою йому премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі над "Газпромом".

"Я вимагаю виконання "Нафтогазом" зобов'язань за трудовим договором - виплати зарплати. Ця премія - це частина зарплати за українським законодавством, вона прописана в моєму трудовому договорі й тому повинна була автоматично бути виплачена 30 грудня (2019 року - ІФ)", - сказав він в програмі "Зворотний відлік" на телеканалі "UA: Перший" у четвер.

Вітренко пояснив, що раніше пропонував керівництву компанії країни варіанти щодо цієї премії, проте будь-яка реакція на них відсутня.

"Я сподіваюся, що рішення (Печерського суду) буде справедливим, ніхто туди телефонувати не буде", - зазначив виконавчий директор.

Раніше цього тижня він повідомив, що в середині січня запропонував політичному керівництву країни розділити його премію порівну між усіма українцями. Вітренко наголосив, що вважає премію заслуженою, і закликав владу публічно визнати обґрунтованість її виплати і тим самим продемонструвати свою прихильність принципу соціальної справедливості.

Вітренко зазначав, що йому відомо про плани, що цими грошима розпоряджатимуться політики і чиновники, в зв'язку з чим він і виявив бажання звернутися до правоохоронців у зв'язку з порушенням трудового контракту.

У травні 2018 року наглядова рада НАК "Нафтогаз України" вирішила преміювати 41 працівника компанії на загальну суму $46,3 млн за їхній внесок у перемогу за підсумками спору з "Газпромом" у Стокгольмському арбітражі. Тоді повідомлялося, що загальний обсяг виплат на рівні 1% суми виграшу в арбітражі ($4,6 млрд) становитиме $46,3 млн (із них податок на доходи фізичних осіб та інші збори - $9 млн). У 2018 році було виплачено першу частину премій на суму $20,7 млн (541 млн грн). Ця сума відповідала 1% обсягу виграшу, вже визнаного у фінансовій звітності "Нафтогазу" за 2017 рік. Зокрема, 261 млн грн отримав голова правління НАК Андрій Коболєв.

Інша частина премій, як планувалося згідно з рішенням наглядової ради, мала виплачуватися протягом трьох років виключно за умови успішного стягнення з "Газпрому" залишку виграшу. Наприкінці 2019 року "Газпром" перерахував "Нафтогазу" $2,9 млрд, однак президент Володимир Зеленський у середині січня визнав неправильними такі високі премії і попросив прем'єр-міністра Олексія Гончарука запропонувати вихід із ситуації.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ за минулий день здійснили 34 обстріли 11 громад Сумської області, одна людина поранена

Агресор завдав удару безпілотниками по енергетичних об'єктах Конотопа та Шостки

У Києві відбувся прем'єрний показ 7 документальних фільмів "Anthem of life"

На Покровському напрямку від початку доби відбито 37 атак - Генштаб ЗСУ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 94 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

Єврокомісія анонсувала в липні першу виплату з надприбутків від заморожених активів РФ

Окупанти втратили з опівночі на харківському та покровському напрямках 118 осіб і 28 одиниць техніки

Україна та Швеція розпочали переговори для укладення двосторонньої безпекової угоди

У Полтавській області сталася аварія на магістральному газопроводі, пять тисяч абонентів без газопостачання

США співпрацюватимуть з Європою та іншими партнерами щодо санкцій проти Китаю через його постачання Росії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА