12:21 12.02.2020

В Україні за 2019 рік від злочинів постраждали 6 тис. дітей - Офіс генпрокурора

1 хв читати
В Україні за 2019 рік від злочинів постраждали 6 тис. дітей - Офіс генпрокурора

Офіс генерального прокурора ініціює процес створення повноцінної системи ювенальної юстиції в Україні, яка змогла б охопити і дітей-правопорушників, і дітей-жертв або свідків.

"Ми всі маємо розуміти специфіку роботи з неповнолітніми. Необхідно враховувати дитячу психологію та дитяче сприйняття, а підходи на всіх етапах мають відрізнятися від тих, які є у роботі з повнолітніми злочинцями і потерпілими. І, найголовніше, якщо йдеться про дитину-жертву, то ми всі маємо мінімізувати стресові ситуації, тому що навіть судовий процес може стати стресом, іноді й невиправним", - наводить слова заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова прес-служба Офісу генпрокурора.

У відомстві зазначили, що в 2019 році в Україні було зареєстровано майже 12 тис. кримінальних проваджень щодо неповнолітніх, які перебувають у конфлікті з законом, і дітей, які постраждали від насильницьких дій. "Кількість дітей, які стали жертвами злочинів, досягла 6 тис. осіб", - йдеться у повідомленні.

Крім того, Мамедов під час зустрічі з керівництвом Нацполіції обговорив можливість запровадження нових підходів до допиту потерпілих дітей і свідків за принципом "одного разу".

"Це принцип американського Children's Justice Centre: допит дитини може проводитися лише один раз, однією стороною процесу - слідчим суддею або слідчим, на одному етапі - досудового розслідування", - пояснили в Офісі генпрокурора.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА