17:14 06.02.2020

СБУ спростовує звинувачення у процесуальних порушеннях під час обшуків в офісі телеканалу "1+1"

2 хв читати
СБУ спростовує звинувачення у процесуальних порушеннях під час обшуків в офісі телеканалу "1+1"

Служба безпеки України заперечує порушення кримінального процесуального законодавства під час обшуків у редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи "1+1 media".

Також прес-центр СБУ заявляє, що обшуки відбувалися тільки на робочих місцях деяких журналістів, повний обшук офісу не проводився.

"Обшуки відбулися тільки на робочих місцях окремих журналістів. Це законний спосіб отримання доказів під час розслідування злочинів. У цій ситуації неможливо було отримати докази через проведення інших слідчих дій. Слідчі СБУ діяли виключно в межах чинного законодавства, на підставі постанови слідчого судді", - зазначено в повідомленні, оприлюдненому на сторінці СБУ у Facebook.

У повідомленні також зазначається, що обшуки ніяк не вплинули на телеефір, а журналісти продовжують професійну діяльність. Отже, дії слідчих не можуть розцінюватися як тиск на свободу слова.

Також у СБУ спростовують повідомлення про те, що журналістів звинувачують у записі розмов прем'єр-міністра Олексія Гончарука.

"Встановлюється причетність різних осіб і їхня роль у скоєнні цього злочину. Це не означає, що журналісти особисто робили записи. Однак вони могли бути залучені до цієї справи. Триває досудове розслідування. ... Слідчі дії проводилися стосовно окремих міністрів уряду, представників Національного банку, правоохоронних органів та інших осіб", - повідомляє спецслужба.

За підсумками обшуку було вилучено комп'ютери журналістів. Їх планують детально вивчити та виконати експертизи для виявлення ймовірно видаленої інформації.

Як повідомлялося, 5 лютого ввечері в Києві в приміщенні редакції програми "Секретні матеріали" телеканалу "1+1" медіагрупи "1+1 media" співробітники Служби безпеки України провели обшуки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА