20:55 05.02.2020

Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект "Про медіа"

2 хв читати
Комітет з питань свободи слова підтримав законопроект "Про медіа"

Комітет з питань свободи слова на засіданні в середу, 5 лютого, розглянув проект закону "Про медіа" (№2693) і рекомендував Верховній Раді проголосувати за нього в першому читанні, повідомляє прес-служба парламенту.

"Це системний закон і він давно на часі, оскільки регулює питання, які досі не були врегульовані, наприклад онлайн та інтернет-медіа. Зокрема, він розширює повноваження Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, надаючи можливість більше впливати на інформаційну політику держави та карати порушників. Також законопроект вирішує питання прозорості медіа, оскільки передбачає розкриття всіх кінцевих бенефіціарів", - сказала голова підкомітету з питань права громадян на інформацію комітету з питань свободи слова та одна з авторів законопроекту Тетяна Циба.

Зазначається, що під час засідання висловили свою позицію щодо законопроекту представники Національної спілки журналістів України, Національної асоціації українських медіа, Інституту масової інформації, Асоціації правовласників і постачальників контенту тощо.

"Зокрема, прозвучала думка, що ухвалення закону потребуватиме внесення змін до Конституції України та низки законів, які використовують термін "засоби масової інформації", а не пропонований законопроектом – "медіа", - йдеться в повідомленні.

Крім того, представники журналістських об'єднань висловлювали застереження щодо можливих загроз свободі слова та цензури в разі ухвалення законопроекту.

"За підсумками обговорення комітет з питань свободи слова підтримав рішення головного комітету рекомендувати Верховній Раді прийняти проект закону "Про медіа" (№2693) в першому читанні, а альтернативний - відхилити", - зазначено в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА