18:08 05.02.2020

Київ до кінця 2020 року має намір закупити 70 екологічних автобусів - Кличко

2 хв читати
Київ до кінця 2020 року має намір закупити 70 екологічних автобусів - Кличко

Київ до кінця 2020 року в рамках співпраці з Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) та Європейським банком реконструкції і розвитку (ЄБРР) має намір закупити 70 екологічних автобусів, повідомила Київська міська державна адміністрація з посиланням на мера столиці Віталія Кличка.

"Головною причиною забруднення повітря в Києві є велика кількість автомобілів. Тому разом із поліпшенням ситуації з трафіком ми закуповуємо для міста "зелений" - екологічний - громадський транспорт. Йдеться про придбання для Києва екологічних автобусів. На першому етапі - до кінця цього року - близько 70 одиниць за програмою "Зелені міста" у рамках співпраці з ЄІБ та ЄБРР", - наводить прес-служба слова мера Києва.

За його словами, поступове збільшення кількості екологічного транспорту в Києві сприятиме поліпшенню екологічної ситуації в місті.

Кличко зазначив, що столиця має проблему із перевантаженням автотранспортом.

"На сьогодні в місті близько 1,1-1,2 млн авто та приблизно 200-300 тис. автомобілів приїжджає щодня з області. Люди їдуть у столицю на роботу, у справах. До того ж через Київ їде транзитний транспорт", - сказав мер.

Згідно з даними експертів, на яких він посилається, до 40% транспорту в столиці - це транзитний, водночас вулиці, дороги, мости, більшість з яких будували кілька десятків років тому, розраховані приблизно на 900 тис. автомобілів.

Міський голова додав, що лише за останні три роки трафік у місті зріс на 30%.

"Шляхи вирішення проблеми - це створення перехоплювальних паркінгів на в'їзді в місто, систематизація руху громадського транспорту в столиці, наведення ладу з паркуванням. І ключове питання - добудова Великої окружної дороги, що "забере" на себе транзитний транспорт", - вважає він.

Крім того, мер зазначив, що важливим питанням є також зниження навантаження на мости в місті, які нині перевантажені більш ніж удвічі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА