18:48 03.02.2020

Україна і Туреччина розширять співпрацю в оборонній сфері - Загороднюк

2 хв читати
Україна і Туреччина розширять співпрацю в оборонній сфері - Загороднюк

Міністр оборони України Андрій Загороднюк і міністр фінансів та казначейства Турецької Республіки Берат Албайрак уклали угоду про військово-фінансову співпрацю, а також протокол між урядами України і Туреччини про втілення фінансової допомоги.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, документи передбачають виділення турецькою стороною для потреб Збройних сил України 200 млн турецьких лір (майже $36 млн) для придбання турецьких товарів військового та подвійного призначення.

"Насамперед це розширення українсько-турецької співпраці в оборонній галузі за наступними напрямами: спільне виробництво високоточних протитанкових засобів; ремонт та експлуатація вертольотів; постачання авіаційних двигунів; співпраця в області протидії безпілотним авіаційним комплексам; транспортна авіація та тренажерні комплекси", - написав Загороднюк на сторінці у Facebook у понеділок.

Міністр зазначив, що тісна співпраця з турецькими партнерами допоможе підвищити рівень безпеки на нашому морському південному кордоні - в акваторії Чорного моря.

"Ми розраховуємо на розвиток співпраці для підвищення безпеки в регіоні шляхом обміну інформацією про військово-морську обстановку в акваторії Чорного моря, а також підвищення спроможностей з протиповітряної оборони в рамках спільної участі у програмі НАТО (Air Situational Data Exchange) зі Збройними силами Турецької Республіки" , - наводить слова Загороднюка прес-служба Міноборони.

Наголошується також, що для реалізації практичної частини положень укладеної угоди вже заплановано візити міністра національної оборони Хулуси Акара до України, а також делегації Міноборони України до Туреччини.

"Уже в березні ми матимемо честь приймати міністра національної оборони Турецької Республіки з офіційним візитом у Києві, під час якого обговоримо перші кроки на шляху практичної реалізації положень цієї угоди", - підсумував Загороднюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог намагається тиснути на оборону на харківському напрямку, найгарячіша ситуація на покровському напрямку

Завдяки Силам оборони сьогодні вдалося додати впевненості напрямку Вовчанська, однак загрози все ще є - Зеленський

У пункті пропуску "Рені" контрольні служби України та Молдови працюватимуть спільно

Мирний житель загинув, ще двоє постраждали внаслідок обстрілів Вовчанської громади

У столичному Музеї Ханенків відкрилася виставка картин художників Гаазької школи кінця XIX - початку ХХ століття

Фахівці "Запоріжсталі" відновили кілька потужних вантажівок для ЗСУ

У Нікопольському районі внаслідок обстрілів є руйнування інфраструктурних об'єктів, зокрема енергетичних - ОВА

Київ допоможе Чернігову посилити фортифікаційні споруди - Кличко

Унаслідок обстрілу Корабельного району Херсона постраждала ще одна людина - ОВА

Зеленський ветував закон про звільнення за неінформування про родичів у РФ і в окупації

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА