07:46 01.02.2020

Гончарук доручив оперативно евакуювати українців з території Китаю через коронавірус

1 хв читати
Гончарук доручив оперативно евакуювати українців з території Китаю через коронавірус

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук доручив МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури розробити план і провести евакуацію громадян України з території Китаю в зв'язку зі спалахом коронавірусу.

"Безпека українців у всьому світі - завдання №1 для уряду. В Україні на сьогоднішній день не зареєстровано жодного лабораторно підтвердженого випадку захворювання серед людей. Але ми готові до будь-яких сценаріїв. Відсьогодні контроль за роботою спеціально створеного оперативного штабу під моїм особистим контролем", - підкреслив глава уряду.

Він доручив МЗС, ДСНС, Міноборони та Мінінфраструктури оперативно розробити план і організувати евакуацію громадян України з території Китаю через спалах інфекції.

За словами Гончарука, МОЗ до 3 лютого має підготувати і подати йому чіткий план щодо недопущення занесення китайського коронавірусу і поширення його на території України.

Керівникам обласних державних адміністрацій і меру Києва доручено посилити заходи захисту на місцевому рівні.

"Уряд розглядає доцільність встановлення режиму підвищеної готовності в межах єдиної державної системи цивільного захисту", - додав прем'єр.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА