19:40 21.01.2020

ЦГЗ повідомив Держприкордонслужбі про поширення коронавірусу в Китаї

2 хв читати

Центр громадського здоров'я (ЦГЗ) офіційно поінформував Державну прикордонну службу України про розвиток ситуації з розповсюдження нового коронавірусу (nCoV) в Китаї та про актуальні рекомендації Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), повідомляється на сайті Міністерства охорони здоров'я.

Згідно з повідомленням, також було поінформовано керівників обласних і Київської міської лабораторних центрів, структурних підрозділів охорони здоров'я обласних та Київської міської державних адміністрацій.

З метою раннього виявлення можливих випадків nCoV на території України й вжиття відповідних протиепідемічних заходів ЦГЗ підготував практичні рекомендації щодо епідеміологічних і клінічних критеріїв визначення випадків коронавірусної інфекції, ведення пацієнтів, які відповідають визначенню випадку коронавірусу, переліку виробів медпризначення, необхідних для роботи з пацієнтом із підозрою на nCoV, дотримання правил інфекційного контролю в медзакладах і комунікаційних матеріалів для інформування населення про профілактичні заходи.

У МОЗ зазначили, що станом на 20 січня в Китаї і за межами країни офіційно зареєстровано 205 лабораторно підтверджених випадків інфекційної хвороби, викликаної новим коронавірусом (nCoV). Троє людей померли, 170 пацієнтів госпіталізовані. Випадки захворювання серед осіб, які приїхали з Китаю, були зареєстровані в Таїланді, Японії та Південній Кореї.

Як повідомлялося, гендиректор ВООЗ д-р Тедрус Адханом Гебрейесус скликає на 22 січня засідання комітету з надзвичайних ситуацій у зв'язку з новими випадками хвороби і заявами про можливе передання збудника інфекційної хвороби від людини до людини.

Наразі із залученням працівників ВООЗ та CDC усе ще тривають розслідування щодо встановлення причин виникнення та факторів передання інфекції, визначення меж осередків і масштабів поширення інфекційної хвороби, викликаної nCoV.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

Двох харків'ян, які наводили ворожий вогонь на місця зосередження ЗСУ, засуджено до 15 років в'язниці - прокуратура

Міноборони затвердило нову політику про людський капітал у Силах оборони

Росіяни намагатимуться просунутися далі й створити буферну зону вздовж українського кордону, більше допомоги Україні на підході - глава Пентагону

ВР рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, який регулює діяльність держорганів щодо пошуку осіб, зниклих безвісти за особливих обставин

До суду скеровано обвинувачення проти ексмера Куп'янська, який здав місто в перші дні повномасштабного вторгнення РФ

Прокурор МКС запитує ордери на арешт прем'єр-міністра Ізраїлю, міністра оборони та лідерів ХАМАСу щодо ситуації в Палестині - сайт суду

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА