18:08 15.01.2020

Рябошапка обговорив із послами країн G7 розслідування авіакатастрофи в Ірані

1 хв читати
Рябошапка обговорив із послами країн G7 розслідування авіакатастрофи в Ірані

Генеральний прокурор Руслан Рябошапка зустрівся з послами країн "Великої сімки" (G7) й обговорив із ними питання розслідування авіакатастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України", що виконував рейс PS752 за маршрутом "Тегеран-Київ".

Як повідомляється на сайті Офісу генпрокурора, зустріч відбулася у середу.

Також сторони обмінялися позиціями щодо санкцій Європейського Союзу, застосованих до колишніх урядовців.

Окрім того, генеральний прокурор розповів про результати та подальші кроки реформи прокуратури, зокрема початок роботи Офісу генпрокурора.

Як повідомлялося, пасажирський літак Boeing 737-800 авіакомпанії "МАУ", який мав виконати рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, розбився в районі міжнародного аеропорту імені імама Хомейні в Тегерані відразу після зльоту рано-вранці 8 січня. На борту перебували 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Усі вони загинули. Серед загиблих - 11 громадян України (зокрема дев’ять членів екіпажу), 82 громадянина Ірану, 63 - Канади, 10 - Швеції, 4 - Афганістану, по 3 - ФРН та Великої Британії.

11 січня іранська влада визнала, що іранські військові помилково збили Boeing. Пізніше командувач аерокосмічних сил Корпусу вартових Ісламської революції (КВІР) Амір Алі Хаджізаде заявив, що бере на себе всю відповідальність за аварію українського літака.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА