19:16 14.01.2020

Представник ЄС із зовнішньої політики Боррель очікує, що Іран продовжить співпрацю в розслідуванні катастрофи українського літака "МАУ"

1 хв читати
Представник ЄС із зовнішньої політики Боррель очікує, що Іран продовжить співпрацю в розслідуванні катастрофи українського літака "МАУ"

Високий представник Європейського союзу з питань зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель очікує, що Іран продовжить співпрацювати і проведе всебічне розслідування катастрофи літака PS752 авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ).

"Це - прикра трагедія. Я ще раз хочу висловити свої співчуття сім'ям жертв, і ми очікуємо, що Іран буде продовжувати співпрацювати в повному обсязі і проведе всебічне і прозоре розслідування", - заявив Боррель у вівторок в Страсбурзі, під час виступу в Європейському парламенті в ході обговорення ситуації в Ірані та Іраку.

Літак Boeing 737-800 МАУ, що виконував рейс за маршрутом Тегеран - Київ, розбився відразу після зльоту з тегеранського аеропорту 8 січня. Всі, хто перебував на борту, 176 осіб загинули, серед них - громадяни Ірану, України, Канади, Великої Британії, Німеччини, Швеції та Афганістану.

У ніч на 11 січня іранські ЗМІ повідомили, що Boeing був збитий помилково іранськими військовими. Потім Командувач аерокосмічними силами Корпусу Вартових Ісламської революції (КВІР) бригадний генерал Амір Алі Хаджизаде заявив, що літак був збитий, оскільки його переплутали з крилатою ракетою, а у оператора ППО не було зв'язку, через що той прийняв невірне рішення про пуск ракети в літак.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти знову завдали удару по Харкову і Дергачах, є постраждалий - обладміністрація

МОН України затвердило скорочені освітні програми українознавчого компонента для школярів за кордоном

Кількість загиблих у Харкові зросла до семи - ДСНС

Кличко оприлюднив інфографіку про проєкти, реалізовані у столиці за 10 років

Спецслужби РФ мають намір активізувати диверсійну діяльність проти країн НАТО - ISW

Окупанти завдали ударів по цивільній залізничній інфраструктурі Харківщини, поранені шестеро залізничників

Звільнені від відбування покарання перші ув'язнені, які підуть на фронт

Зеленський про атаку на Харків: Російські терористи користуються браком ППО і можливостей знищувати пускові установки РФ поблизу кордонів

Кількість загиблих у Харкові зросла до шести - обладміністрація

Прикордонники не беруть до уваги застосунок "Резерв+" під час перетину кордону

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА