08:38 14.01.2020

США виключили Китай зі списку валютних маніпуляторів

2 хв читати
США виключили Китай зі списку валютних маніпуляторів

США перестали кваліфікувати Китай як валютного маніпулятора за кілька днів до того, як президент Дональд Трамп і високопоставлені китайські чиновники, як очікується, підпишуть початкову торговельну угоду.

У понеділок Мінфін США у своїй піврічній доповіді Конгресу заявив, що не виявив жодних великих торгових партнерів "наразі", яких можна було б включити до списку валютних маніпуляторів.

Мінфін також послався на переговори з Народним банком Китаю поряд з виконуваними угодами, які є частиною попередньої торговельної угоди, як причини, за яких Пекін більше не повинен бути позначений як валютний маніпулятор.

"Китай взяв на себе зобов'язання утримуватися від конкурентної девальвації, одночасно сприяти прозорості та підзвітності", - заявив міністр фінансів Стівен Мнучін.

Тим часом Китай разом з дев'ятьма іншими торговельними партнерами, такими як Німеччина, Італія, Японія, Корея і В'єтнам, був поміщений до списку поточного контролю.

Раніше президент США Дональд Трамп зазначав, що перша фаза торговельної угоди з Китаєм може бути підписана дещо пізніше, ніж 15 січня.

"Ми збираємося підписати (угоду - ІФ) 15 січня. Я думаю, що це буде 15 січня, або незабаром після цього", - сказав він в інтерв'ю телеканалу АВС.

Про плани підписання документа 15 січня Трамп написав у Твіттері ще 31 грудня 2019 року.

Трамп раніше стверджував, що готовий приступити до обговорення другої фази угоди. "Пізніше я відправлюсь до Пекіна, де почнуться переговори з другої фази", - зазначив президент США.

У грудні минулого року Вашингтон і Пекін повідомили про досягнення проміжної торговельної угоди. Проект угоди не був опублікований жодною зі сторін, однак Китай повідомив, що буде нарощувати закупівлі американських товарів, включно з сільгосппродукцією. У зв'язку з цим, Штати відмовилися від введення додаткових мит на товари китайського експорту вартістю $ 160 млрд на рік з 15 грудня, як планувалося раніше. Крім того, Вашингтон погодився скоротити вдвічі мита на китайські товари вартістю $ 120 млрд на рік, які становлять 15%.

Команди переговірників від США і КНР з жовтня провели кілька раундів торговельних переговорів, обидві сторони неодноразово підтверджували, що розраховують на укладення угоди.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА