19:18 13.01.2020

У USAGM і "Радіо Свобода" подякували Зеленському за звільнення Асєєва і Галазюка під час обміну утримуваних осіб 29 грудня

2 хв читати
У USAGM і "Радіо Свобода" подякували Зеленському за звільнення Асєєва і Галазюка під час обміну утримуваних осіб 29 грудня

Керівники Агентства США з глобальних медіа (US Agency for Global Media) і "Радіо Вільна Європа" - "Радіо Свобода" подякували президентові України Володимиру Зеленському за його роль у звільненні журналістів Станіслава Асєєва й Олега Галазюка під час обміну утримуваними особами, який відбувся 29 грудня.

"Я пишу від імені US Agency for Global Media (USAGM) і нашої Ради керівників, щоб подякувати вам за підтримку, надану вами й вашою адміністрацією у звільненні співробітників "Радіо Вільна Європа"/"Радіо Свобода" Станіслава Асєєва й Олега Галазюка 29 грудня 2019 року", - йдеться в листі виконавчого директора USAGM Гранта Тернера на ім'я президента України від 9 січня, що є в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна".

Тернер зазначив, що звільнення журналістів, захоплених у 2017 році під час роботи в Донецьку підтримуваними Росією сепаратистами, надихнуло не лише USAGM і спільноту вільної преси, а й багатьох журналістів, які зазнають несправедливих атак.

Президент "Радіо Вільна Європа" - "Радіо Свобода" Джеймі Флай у своєму листі Зеленському 13 січня також подякував українському президентові за "незамінну" роль у звільненні Асєєва та Галазюка.

Він наголосив, що було багато кандидатів на обмін утримуваними особами, який відбувся 29 грудня. "Включення Стаса й Олега показує прихильність України свободу преси", - вважає Флай.

Флай зазначив, що "Радіо Вільна Європа" - "Радіо Свобода" залишається відданим провадженню журналістської діяльності відповідно до високих стандартів, щоб підтримувати мир і демократію в Україні.

До складу Американського агентства з глобальних медіа (USAGM) входять "Голос Америки", "Радіо Вільна Європа"/"Радіо Свобода", Офіс телерадіомовлення Куби, "Радіо Вільна Азія" і Близькосхідна телерадіомовна мережа.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА