07:01 13.01.2020

Трамп може вже поточного року скоротити чисельність американських військ в Афганістані

1 хв читати
Трамп може вже поточного року скоротити чисельність американських військ в Афганістані

Президент США Дональд Трамп має намір в 2020 році скоротити чисельність американського військового контингенту в Афганістані незалежно від того, чи вдасться Сполученим Штатам домогтися угоди з рухом "Талібан", заявив радник президента з нацбезпеки Роберт О'Браєн.

"Ми знову опинилися в ситуації, коли ведемо переговори з талібами. Афганські сили працюють краще, і, я думаю, що найближчим часом ми зможемо, незалежно від того, чи буде досягнуто цієї угоди, скоротити нашу військову присутність в Афганістані", - сказав він в інтерв'ю порталу Axios.

У відповідь на питання про те, чи можливо укладення угоди з талібами до президентських виборів в США, О'Брайен сказав: "Я не суджу про те, коли відбудуться вибори, але, я думаю, що в цьому році, можливо, угода відбудеться".

"Ми працюємо над цим. Але це повинна бути хороша угода", - додав чиновник.

Він зазначив: "Президент сказав, що до підписання угоди повинно бути знижено ступінь насильства, а після підписання угоди (...) необхідний негайний перехід до міжафганських переговорів. Зрештою, саме афганці повинні принести мир в Афганістан".

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА